Nitrit - hur farligt är det?
Sökte efter vikten på en baconskiva (kom fram till cirka 20g st) och i en tråd här på kolo så började man prata om nitrit och att det var giftigt och att det fanns i alla charkprodukter..
Hur farligt är det? Äter nämligen ganska mycket korv/bacon och dylikt.
Skulle ni anse det här vara farliga mängder:
(listar endast charkprodukterna nu)
- Måndag: 130g falukorv, 4 baconskivor
- Tisdag: 90g bratwurst
- Onsdag: 2 varmkorvar (35g st), 2 baconskivor
- Torsdag: 3 engelska korvar (vet inte exakt vikt, cirka 60g st)
- Fredag: 5 baconskivor
Och så fortsätter det i princip. Ser att den dödliga dosen är på 22mg per kg kroppsvikt, det är ju extremt lite! Eller så finns det också väldigt lite i maten?
EDIT: Sökte på charkuteri. Tillhör köttfärs den gruppen också? Vanliga köttbitar? Då är det betydligt mycket mer.. Blir nog minst ett halvkilo charkuterivaror per dag isåfall.
__________________
Fetbulle, 16, går ner i vikt
Knäböj: 120/200 kg
Marklyft: 130/150 kg
Bänkpress: 85/100 kg
Delmål 2 kroppsvikt: 79kg (ej uppnådd)
Senast redigerad av Fetbulle den 2013-06-16 klockan 11:12.
|