Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-10-08, 15:28   #1
VoDaresVins
Registered User
 
VoDaresVinss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
Hur fixa kyckling så köttet ramlar av benen?

Hur bär de sig åt att tillreda kyckling i ugnen i storkök så köttet blir saftigt och kycklingbitarna i princip faller sönder av sig själva när köttet lossnar så lätt?
När jag tillreder i ugn gör jag bara enligt instruktioner på förpackningen men blir inte alls så fint resultat som på lunchrestauranger.
__________________
Kneehabjournalen
VoDaresVins är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-08, 16:02   #2
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Oftast lägre temp under längre tid. Gryta med lock, lergryta m.m kan man använda sig av.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-08, 18:13   #3
VoDaresVins
Registered User
 
VoDaresVinss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
Oftast lägre temp under längre tid. Gryta med lock, lergryta m.m kan man använda sig av.
Så är det bara temperaturen och tiden då som är tricket. Ska alltså inte till nån extra vätska?

Vet du nåt närmare det kan innebära i temperatur och tid om det som standard brukar vara 60 minuter i 200 grader?
__________________
Kneehabjournalen
VoDaresVins är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-08, 18:32   #4
Beelaz
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2015
Inlägg: 8
Sök efter pulled chicken på Google. Kanske kunde det vara något? :-)
Beelaz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-08, 18:51   #5
StarkaUlf
Längtar till jul.
 
StarkaUlfs avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 908
Testa 125 grader i 2-3 timmar.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay Visa inlägg
Skulle vända läraren upp och ner och säga att jag kan göra detta pga bänkpress med brygga och djupa böjar.
StarkaUlf är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2015-10-08, 19:16   #6
VoDaresVins
Registered User
 
VoDaresVinss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
Tack för svaren. Ska testa.

Tänkte inte på pulled chicken. Har inte ätit men antog att köttet skulle vara mera söndertrasat då än det jag söker, med tanke på pulled pork. Det jag är ute efter brukar t.ex. vara hela kycklinglår men benen kan man lätt plocka löst.
__________________
Kneehabjournalen
VoDaresVins är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-11, 19:01   #7
VoDaresVins
Registered User
 
VoDaresVinss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
Gjorde kycklingbröst i helgen. Det blev ca. 200 minuter i 125 grader från kall ugn. Hade i en vanlig form och folie över. Klart nöjd över resultatet. Med mina begränsade kokkunskaper var jag förvånad av att köttet blev mycket saftigare än vanligt på det här sättet.
__________________
Kneehabjournalen
VoDaresVins är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-11, 19:22   #8
Xead
Registered User
 
Xeads avatar
 
Reg.datum: May 2014
Inlägg: 583
Kanske kan vara värt att investera i en crockpot (slowcooker)? Dem verkar ju kunna producera oerhört mört kött.
Xead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-12, 08:36   #9
VoDaresVins
Registered User
 
VoDaresVinss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
Citat:
Ursprungligen postat av Xead Visa inlägg
Kanske kan vara värt att investera i en crockpot (slowcooker)? Dem verkar ju kunna producera oerhört mört kött.
Låter intressant. Ska kolla upp det.
__________________
Kneehabjournalen
VoDaresVins är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-10-13, 21:02   #10
Sarco
Imorgon, då jävlar
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 537
Först och främst är tricket att bara tillaga ben och lår för sig. Kycklingbröst är en helt annan sak. Men annars är tricket tid och gärna låg, fuktig värme.
Sarco är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)