2005-11-16, 00:01
|
#1
|
Lost in Skåne
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Malmö
Inlägg: 87
|
Alaska Pollok, supergott!
Här är ett recept som jag lagade idag, riktigt lyckat!
1 gul lök
1 brk krossade tomater (400g)
400g Alaska Pollok filéer
2dl Mjölk
2msk Vetemjöl
Curry
Vitlök
Olivolja eller annan olja
Fräs löken med curry i olja.
Tärna och tillsätt fisken när det börjar bli färdigt, gör inget om den är fryst.
Pudra över vetemjöl och rör ihop (Jag använde tekula, men använd en sil annars)
Tillsätt tomater och mjölk.
Pressa i vitlök efter smak och smaka av med mer curry och salt.
Låt koka upp så det tjocknar lite.
Servera med ris och något grönt.
|
|
|
2005-11-16, 10:43
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 5 044
|
Alldeles för svårt att göra!
tacka vet jag lite citron peppar och salt, sedan in i micron! PLING!
Färdig att äta!
|
|
|
2005-11-16, 11:06
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Köping
Inlägg: 169
|
Jag skulle hellre servera med bulgur, de är nyttigare och MKT godare
|
|
|
2005-11-16, 11:40
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Låter ganska gott.. men chili kanske?
Förövrigt ser jag att du la mycket vikt vid det gröna =P
|
|
|
2005-11-16, 12:00
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2005
Ort: Sthlm
Inlägg: 133
|
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Låter ganska gott.. men chili kanske?
Förövrigt ser jag att du la mycket vikt vid det gröna =P
|
Nu slutar vi whina
Tyckte det där verkade riktigt mysigt
|
|
|
2005-11-16, 18:41
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Citat:
Ursprungligen postat av bushwakko
Nu slutar vi whina
Tyckte det där verkade riktigt mysigt 
|
 det lät lite fel
|
|
|
2005-11-16, 19:22
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Inlägg: 66
|
Ser inte alls så tokigt ut stoffer, ska nog ta o testa det där receptet. Brukar själv nyttja Alaska Pollock emellanåt.. Vet inte om fisken i sig är så god, men rätt kock kan trolla till det mesta, som du ser ut o ha lyckats med.
Ska nog testa med grahamsmjöl istället för vanligt vetemjöl, lite nyttigare men kanske inte binder in vätskan lika bra, återstå att se..
|
|
|
2005-11-16, 19:33
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Det blir nog bättre med vetemjöl, och i den lilla utsträckningen blir det nog ingen stor skillnad ändå.
|
|
|
2005-11-16, 21:45
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Österängen
Inlägg: 4 432
|
såg trevligt och färggrant ut, nästan som en söndagsmorgon
efter en krogrunda
varför krångla så med mat som ni gör, man ska ju ändå
bara äta upp det...
|
|
|
2005-11-16, 22:46
|
#10
|
Fettecke tar täten
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 3 997
|
Ett hett jägartipps är ju att fräsa curryn med löken och oljan.
fett + curry = Mer smak, allmänt känt !
|
|
|
2005-11-16, 22:50
|
#11
|
Fettecke tar täten
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 3 997
|
Citat:
Ursprungligen postat av nossralj
Jag skulle hellre servera med bulgur, de är nyttigare och MKT godare 
|
Off topic : du gillar bulgur va ? :P
|
|
|
2005-11-17, 02:01
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Citat:
Ursprungligen postat av impegas.org
såg trevligt och färggrant ut, nästan som en söndagsmorgon
efter en krogrunda
varför krångla så med mat som ni gör, man ska ju ändå
bara äta upp det...
|
ja varför finns det restauranger, varför finns solen och havet? varför finns vi........... varför varför?
|
|
|
2005-11-17, 02:46
|
#13
|
Lost in Skåne
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Malmö
Inlägg: 87
|
Citat:
Ursprungligen postat av Hazky
Ser inte alls så tokigt ut stoffer, ska nog ta o testa det där receptet. Brukar själv nyttja Alaska Pollock emellanåt.. Vet inte om fisken i sig är så god, men rätt kock kan trolla till det mesta, som du ser ut o ha lyckats med.
Ska nog testa med grahamsmjöl istället för vanligt vetemjöl, lite nyttigare men kanske inte binder in vätskan lika bra, återstå att se.. 
|
Fisken i sig är väl inte så god, den smakar ju ganska mycket fisk-aktigt (suprise?  ). Och då passar det att laga kryddstarkt, så balanserar man smakerna lite bättre.
Testa med Grahamsmjöl och skriv hur det gick sen. Grejjen är att det är ungefär ½-1 msk mjöl per portion, så det är ganska försumbart. Ett måste dock för att binda vätskan.
Citat:
Ursprungligen postat av KABOFFASTAR
Ett hett jägartipps är ju att fräsa curryn med löken och oljan.
fett + curry = Mer smak, allmänt känt !
|
Jo.. men du såg väl detta?
Citat:
Ursprungligen postat av stoffer
Fräs löken med curry i olja.
|
Citat:
Ursprungligen postat av impegas.org
Såg trevligt och färggrant ut, nästan som en söndagsmorgon
efter en krogrunda
varför krångla så med mat som ni gör, man ska ju ändå
bara äta upp det...
|
1. Tack.
2. Krångla och krångla, jag lägger en halvtimme på att laga 4 portioner mat jag gillar, det blir ju bara 15 minuter per portion. Det jag inte äter upp sparar jag.
Tycker det är jätte o-krångligt
|
|
|
2005-11-17, 09:25
|
#14
|
Deffa suger fett!
Reg.datum: Jul 2003
Inlägg: 2 260
|
Låter gott! Ska testas!
__________________
Don't worry, be happy!
|
|
|
2005-11-17, 09:26
|
#15
|
Deffa suger fett!
Reg.datum: Jul 2003
Inlägg: 2 260
|
Citat:
Ursprungligen postat av stoffer
Servera med ris och något grönt.
|
LOL, något grönt = en bit gurka.
BRa att du postade en bild annars, ser gott ut.
__________________
Don't worry, be happy!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:05.
|
    
|