Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-11-16, 00:00   #1
Legance
Registered User
 
Legances avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 86
Bo själv + mat :>

Tja vad säger ni som bor själva o inte har så mkt $$$ :>
Min kost består av fil/havregryn/pasta/tonfisk/ris/köttbullar/mjölk/ägg
det är väl det som det handlar om för det mesta :>

vad säger ni andra som har samma situation? har ni några nya tips som inte är så värst dyra osv.
Legance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 00:09   #2
Olsson
Registered User
 
Olssons avatar
 
Reg.datum: Feb 2003
Ort: helsingborg
Inlägg: 1 786
köp mycket och frys in när du hittar nått billigt.

förutom det du själv nämnde så finns här lite tips:

nötfärs när den smyger sig ner till 30 kr/kg
kycklingfilé på extrapris
skivspill/ojämna skivor går att fynda bra ibland. Senast köpte jag kalkonbröstskivor för 45 kr/kg som var hur fina som helst egentligen.
__________________
”I ett oändligt universum i en oändlig tid kommer allt att hända. Så allt är oundvikligt, även det omöjliga.”

Min mountainbikeblogg
Olsson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 01:03   #3
physique
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 178
Willys fulkassler kostar 38kr kilo när det är exrapris. Euroshopper kassler kostar 49kr kilot annars. Eldorado kycklingfile kostar 99kr för 2 kilo, ganska billigt.

Jag lever på kycklingfile, kassler, köttfärs, ägg, havregryn, ris, potatis och pasta. Det är rätt billigt alltihopa.
physique är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 01:25   #4
Arnesson
Ge mig sol och öl!
 
Arnessons avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Uppsala
Inlägg: 1 433
Nötfärs, Kassler, Skinka (Netto har billig), Tonfisk, Makrill, Kycklingfilé, Grytbitar, Fläskfilé mm.

Edit: Alaska Polloc =)

Men som andra redan påpekat, köp mycket och släng i frysen, när det är billigt.

__________________
I´ll live forever...or atleast die trying
Arnesson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 08:48   #5
Arwen
CottageCheeseFreak
 
Arwens avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Helsingborg
Inlägg: 692
grytor....

varför inte rejäla storkok? chiligryta m bönor, köttfärssås etc. Bara att storhandla till extrapris och frysa in i portionsförpackningar = effektivt!
__________________
Fortfarande fet
Arwen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 12:30   #6
ceflower
Registered User
 
ceflowers avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Lund
Inlägg: 248
10kg Eldorado Kycklingfile i månaden, sen fullkornspasta till det. Förutom det tonfisk, makrill, bröd, rökt kalkonbröst. Brukar landa på runt 2000 i månaden. Överkommligt.
__________________
Ich bin jung und brauch das Geld
ceflower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 13:08   #7
Bingo
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 170
Varför köper alla kycklingfiléer istället för hela kycklingar? Är bröstbiten särskilt nyttig/mager/bra relativt de andra delarna på kycklingen?
Bingo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 13:14   #8
nubben81
Registered User
 
nubben81s avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 106
Fileer är godast helt enkelt
__________________
Mat mat mat
nubben81 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 13:15   #9
AFanatic
Registered User
 
AFanatics avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Linköping
Inlägg: 10 242
Citat:
Ursprungligen postat av Bingo
Varför köper alla kycklingfiléer istället för hela kycklingar? Är bröstbiten särskilt nyttig/mager/bra relativt de andra delarna på kycklingen?
Jag har då iaf inte lust att betala för ben...
__________________
Journalen
AFanatic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-16, 13:20   #10
Johan
Registered User
 
Johans avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 704
Citat:
Ursprungligen postat av Bingo
Varför köper alla kycklingfiléer istället för hela kycklingar? Är bröstbiten särskilt nyttig/mager/bra relativt de andra delarna på kycklingen?
Filén är magrare än t.ex. låren om man bryr sig om sånt.

Morsan brukar köpa hela kycklingar ibland, sånna som är färdiggrillade, och då är det så klart jag som får rensa dom, bra jobbigt om man måste göra det ofta.
Men rätt smidigt ändå med färdiggrillad kyckling om man bortser från rensiningen.
Johan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-17, 03:27   #11
Saerbo
Registered User
 
Saerbos avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Bästkusten
Inlägg: 63
Citat:
Ursprungligen postat av Legance
Tja vad säger ni som bor själva o inte har så mkt $$$ :>
Min kost består av fil/havregryn/pasta/tonfisk/ris/köttbullar/mjölk/ägg
det är väl det som det handlar om för det mesta :>

vad säger ni andra som har samma situation? har ni några nya tips som inte är så värst dyra osv.
Hmm, det där låter ungefär precis som vadjag brukade äta när jag levde ensam och köpte mat för lite pengar.
Saerbo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-17, 10:16   #12
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Bönor. Linser. Där har du billiga livsmedel att dryga ut kosten med.
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-18, 00:01   #13
Bingo
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 170
Citat:
Ursprungligen postat av AFanatic
Jag har då iaf inte lust att betala för ben...
Men det gör du - vare sig du köper filéer eller hela kycklingar. De som tillverkar kycklingbröst gör sig knappast besväret att skära ut filéerna bara för att få mindre betalt för kycklingen. De gör det för att få bättre betalt per given slaktvikt.

Att filén är godare och magrare kan man ju köpa, men kilopriset för filé är väldigt högt även om man räknar in benen i den hela kycklingen. Färsk kyckling köper man för en sådär 20 kr/kg på extrapris och ännu lägre för den frysta. Färdiggrillad vägrar man naturligtvis äta eftersom den är så salt att det svider i munnen efteråt.

@Johan: Rensningen av den hela kycklingen ser jag inte som ett problem eftersom jag vanligen sköter den detaljen med tänderna Fast du menar kanske styckningen? Är det det du menar så be morsan köpa en fågelsax. Då går det i ett nafs.

Ajja, ville bara veta.
Bingo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-18, 00:10   #14
Halib
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 296
Köper:

Kycklingfilé 12 kr/kg
Keso (200g) 4 kr
mjölk 5 kr
kesella (250g) 4 kr

Billigt å bra!


Edit: kalkonfärs kom jag över för 19 kr kilot.. gott som fan!
Halib är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-18, 01:38   #15
Johan
Registered User
 
Johans avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 704
Citat:
Ursprungligen postat av Bingo
@Johan: Rensningen av den hela kycklingen ser jag inte som ett problem eftersom jag vanligen sköter den detaljen med tänderna Fast du menar kanske styckningen? Är det det du menar så be morsan köpa en fågelsax. Då går det i ett nafs.

Ajja, ville bara veta.
Hon gillar att göra wok, så jag fick liksom först rensa kycklingen alldeles ren på kött och sen strimla den, men det är helt klart smidigt att göra som du, fast jag tror inte min familj skulle uppskatta det om köttet sen ska ner i pannan
Johan är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)