Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Inget fel på soja angående Omega-6. Förhållandet är 5:1 med Omega-6 till Omega-3. Äter man lite fleromättat fett i den övriga kosten kan soja vara bra alternativ.
Det är aldrig bra att äta för mycket fleromättat fett och då blir rapsolja med den omättade fettsyran oljesyra ( vilken är en Omega-9-fettsyra ) bästa alternativet.
|
Nästan alla människor får i sig omega-6 så det räcker och blir över, eftersom det finns vegetabiliska oljor i mängder av matprodukter nuförtiden. Då tycker jag att det är bättre att försöka undvika ytterligare omega-6-källor (sojaolja innehåller till övervägande del omega-6) och fokusera på oljor rika på omega-3 och omega-9.
Dessutom undrar jag hur mycket omega-3 som egentligen överlever i sojaolja som raffineras vid hög temperatur... Kallpressad soja innehåller nog en del omega-3, men den som används industriellt är nog den billigaste (och sämsta) sorten.