Citat:
Ursprungligen postat av KIRE
Främst ska den vara så energifattig som möjligt så man kan äta mycket av den.
Och hyffsat god samt helst inte svindyr eftersom jag tänkte äta ganska mycket
av den.
Rapsolja låter som en bra fettkälla i ost.
Någon som testat den?
|
Jag har testat den och gillade den. I Sverige bara finns det 17% varianten. Om du vill, ta Booze Cruisen till Helsingfors och handla hos S-Market. De har en 10% variant som marknadförs under märken Julia.
Men om du vill ha en energifattig ost i Sverige så kan du köpa en mager ost, 5% eller 10% - nästan alla matbutiker har Västan 5% eller Västan 10% eller Delite 5%. Proteininnehållet blir lite mer per 100g, ungefär 32-34% protein. Titta gärna på ostarna som finns i cellofanförpackning också - många butiker säljer mager varianter som kan vara billiga.
Eftersom hårdost har runt 30% protein, det börjar blir billigt runt 60kr per kilo. Det blir ungefär 5g protein per krona.
edit: grammar