2005-01-16, 19:27
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 76
|
Choklad i massor!
Vann för ett tag sen 2 kg Marabou Mjölkchoklad samt 2 kg Schweizernöt på Liseberg.
Finns det något vettigt förutom att ge bort som man kan göra med dessa?
Är inte överdrivet sugen på choklad så att hetsäta är inget som lockar
Är det bra att äta choklad vid ett visst tillfälle? Efter träningen kanske?
Är under uppbyggnad...
|
|
|
2005-01-16, 19:31
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 132
|
Grattis!
ja du kan ju alltid skicka det till mig om du inte hittar lämpligare användning
|
|
|
2005-01-16, 19:33
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 1 423
|
Äter choklad varje dag.......märker absolut ingen skilland på kroppen. Däremot har skinnet blivit chockladfärgat...
|
|
|
2005-01-16, 19:35
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 358
|
Nej, det är inte bra att äta mjölkchoklad under något tillfälle, och särkilt inte efter träning. Men gott är det.
|
|
|
2005-01-16, 19:38
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 1 423
|
Måste vara bäst att "äta" osunda saker direkt efter träningen då energi behovet är som störst....
|
|
|
2005-01-16, 19:41
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 76
|
Hehe okej..tack för svaren.
Men hursomhelst så är JÄTTEförpackningarna av kakorna tuffa..
|
|
|
2005-01-16, 20:17
|
#7
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mccartney
Måste vara bäst att "äta" osunda saker direkt efter träningen då energi behovet är som störst....
|
Bara om man vill använda näringsfönstret efter träning som ett slags skyddsnät för att kunna vräka i sig onyttiga saker med den ursäkten att dessa inte kommer att lagras som fett. Tänker man på träningsresultaten kanske man vill utnyttja den tiden till att ge musklerna något de kan använda för glykogeninlagring och proteinsyntes på bästa sätt.
|
|
|
2005-01-16, 20:18
|
#8
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
|
Hursomhelst är choklad inte speciellt onyttigt i sig, om man bortser från sockret. Den mättade fettsyran i kakao och choklad är främst stearinsyra; det roliga med den är att den till skillnad mot andra mättade fettsyror höjer den inte LDL kolesterolet eller det totala blodkolesterolet, utan HDL-kolesterolet, det "goda" kolesterolet!
Och man skall inte glömma att kakao innehåller massor av antioxidanter.
"The total antioxidant capacities from ABTS and DPPH assays were highly correlated with phenolic content (r2 = 0.981 and 0.967, respectively) and flavonoid content (r2 = 0.949 and 0.915). These results suggest that cocoa is more beneficial to health than teas and red wine in terms of its higher antioxidant capacity."
J Agric Food Chem. 2003 Dec 3;51(25):7292-5. Cocoa has more phenolic phytochemicals and a higher antioxidant capacity than teas and red wine.
|
|
|
2005-01-16, 20:25
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Helsingborg
Inlägg: 144
|
Du får gärna skicka ett par kakor till mig
__________________
It's only the shallow who do not judge by appearances.
There's no place like 127.0.0.1!
|
|
|
2005-01-17, 01:57
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mccartney
Äter choklad varje dag.......märker absolut ingen skilland på kroppen. Däremot har skinnet blivit chockladfärgat...
|
Du var inte färgad innan då?
|
|
|
2005-01-17, 23:37
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Halmstad
Inlägg: 1 445
|
Asch, ta ett par bitar efter middagen, det gör nog varken till eller från.
|
|
|
2005-01-18, 12:23
|
#12
|
En hel restaurangvärld under samma tak
Reg.datum: Sep 2004
Ort: K-na
Inlägg: 1 312
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Hursomhelst är choklad inte speciellt onyttigt i sig, om man bortser från sockret. Den mättade fettsyran i kakao och choklad är främst stearinsyra; det roliga med den är att den till skillnad mot andra mättade fettsyror höjer den inte LDL kolesterolet eller det totala blodkolesterolet, utan HDL-kolesterolet, det "goda" kolesterolet!
Och man skall inte glömma att kakao innehåller massor av antioxidanter.
"The total antioxidant capacities from ABTS and DPPH assays were highly correlated with phenolic content (r2 = 0.981 and 0.967, respectively) and flavonoid content (r2 = 0.949 and 0.915). These results suggest that cocoa is more beneficial to health than teas and red wine in terms of its higher antioxidant capacity."
J Agric Food Chem. 2003 Dec 3;51(25):7292-5. Cocoa has more phenolic phytochemicals and a higher antioxidant capacity than teas and red wine.
|
men man ska väl ändå skilja på "bra" och mindre bra" choklad?
Möjligt att jag svävar i det blå och då är det bara att rätta mig, men är det inte så att det är en enorm skillnad på marabouchoklad som ska vara riktigt dålig innehållsmässigt och tex lindt 80% kakao? Det är väl den mörka chokladen som har de positiva egenskaperna?
F.ö var e smilisen som pippade?? klart den bästa och nu är den borta? vem ska man klaga hos? allan!!!
|
|
|
2005-01-18, 12:41
|
#13
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av mmartin
men man ska väl ändå skilja på "bra" och mindre bra" choklad?
Möjligt att jag svävar i det blå och då är det bara att rätta mig, men är det inte så att det är en enorm skillnad på marabouchoklad som ska vara riktigt dålig innehållsmässigt och tex lindt 80% kakao? Det är väl den mörka chokladen som har de positiva egenskaperna?
F.ö var e smilisen som pippade?? klart den bästa och nu är den borta? vem ska man klaga hos? allan!!! 
|
Det är kakaon som innehåller antioxidanterna, men även stearinsyran i ljus choklad (fettet) är bra. Det "dåliga" med ljus är väl strösockret: själva kakaon är inte sämre, även om det är mindre av den per 100 gram.
|
|
|
2005-01-18, 15:54
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Lille
Inlägg: 1 375
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Det är kakaon som innehåller antioxidanterna, men även stearinsyran i ljus choklad (fettet) är bra. Det "dåliga" med ljus är väl strösockret: själva kakaon är inte sämre, även om det är mindre av den per 100 gram.
|
Men var det inte mer strösocker i mörk choklad än i ljus? I ljus choklad bestod ju en del av laktos, eller?
|
|
|
2005-01-18, 15:56
|
#15
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
|
Jag tyckte du nämnde 80%-ig kakaohalt. I den kan det knappast vara 50% socker, eller hur?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:22.
|
    
|