Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-04-10, 03:45   #1
Shpendi
Registered User
 
Shpendis avatar
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Tokyo (från Malmö)
Inlägg: 546
Food preppring

Tjena Kolo,

Planerar att starta en 3 månaders cut och vill ner ca 10kg. För att uppnå detta tänkte jag bland annat att börja laga mat varje vecka och fördela i portioner. Då jag aldrig har gjort detta förut har jag några noob frågor som ni kanske kan hjälpa mig med.

Frys eller Kyl: Om jag lagar mat varje söndag och äter alla portioner inom 6 dagar, är det ens lönt att frysa maten?

Recept: Finns det någon bra databank med recept någonstans? Dem flesta youtube videos jag sett på detta fokuserar på låg kostnad men då jag har det helt ok ställt ekonomiskt så är prio mer på kvalitet och mättnad.

Har ni fler råd gällande detta så uppskattar jag det varmt

Mvh,
Shpend
Shpendi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-04-10, 04:57   #2
EnergiÖverskott
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2014
Inlägg: 1 447
Det är väl hur lätt som helst? Välj varor du själv anser mätta bra och är av vad du anser kvalite. Sedan är det bara att göra lådor utefter hur du själv föredrar vad gäller storlek och hur många.

Det är verkligen hur simpelt som helst.
EnergiÖverskott är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-04-10, 07:25   #3
delta_mats
Illrar pillrar
 
delta_matss avatar
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Skogen
Inlägg: 5 089
Flesta maträtter håller sig helt okej i kylen i en vecka. Dessutom kan fryst mat bli lite tråkig efter upptining.
__________________
NO FEAT IS BEYOND MY REACH, I WILL WRITE MY OWN DESTINY.

Cardio Freak With Science
En Svensk Klassiker 2019/2020
PB: Böj 185 kg. Bänk 137,5 kg. Mark 235 kg.
delta_mats är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-04-10, 08:49   #4
beckasinen
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2017
Inlägg: 24
Den mesta maten håller sig en vecka.

Dock är min erfarenhet (matlådelagning på söndag för lunch på jobbet kommande vecka, pre-corona) att tidigare frysta grönsaker (broccoli, ärt-/morot-/majsblandning, sommargrönsaker, etc) blev ganska trista framåt torsdag-fredag, så där rekommenderar jag att fortsätta ha de frysta till dagen de ska konsumeras och då köra dem i mikron precis före måltiden.
beckasinen är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)