Citat:
Ursprungligen postat av Konradsson
Självklart inte, jag försökte göra mig rolig över det faktum att dessa typer av sensationalistiska hälsodebattörer sällan använder källreferenser.
Men hursomhelst, dessa påstånden om alkaloider, enzymer och aminosyror - är alltihop bara påhittat?
|
Men alltså... "Uppvärmningen i mikrovågsugnen sker genom att mikrovågorna tränger in upp till ett par centimeter och sätter vattenmolekylerna i rörelse. Då uppstår friktionsvärme som leds vidare in i maten." ... det är precis så all typ av uppvärmning går upp.
och påstående? Visst en del proteiner denatureras av uppvärmning. Det är oberoende av om du värmer i micro eller över öppen eld. Du får *inga* effekter som du inte får på annat sätt att värma upp.
"• Matsmältningen har svårare att bryta ner mikrovågsvärmd mat.
• Näringsämnena förändras så att det leder till tillfälliga försämringar av blodet" är totalt bullshit.