Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-03-10, 21:23   #1
OnMyWay
Registered User
 
OnMyWays avatar
 
Reg.datum: May 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 529
Kyckling i ugn, olivolja

Hej!

När jag tillagar kyckling i ugn så brukar jag hälla i en halv deciliter olja för att den inte ska bränna fast i själva ugnsformen.

Hur mycket av denna olja tror ni kycklingen drar till sig? När kycklingen är färdig så ligger den ju i ett bad av olja blandat med vatten (lagar fryst), dvs det är mycket som jag häller bort.

Vad tror ni? En halv dl går ju på ca 450kcal, hur mycket skulle ni räkna med i er energikalkyl?

Mvh
OnMyWay är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-10, 21:27   #2
frekar3
1/300
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 304
Använd bakplåtspapper
frekar3 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-10, 23:03   #3
madballz
Registered User
 
madballzs avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 425
Citat:
Ursprungligen postat av frekar3 Visa inlägg
Använd bakplåtspapper
Exakt min tanke!
__________________
PB's: Bänk 80kgx4, Mark 160kg, Benböj 90x3kg.
Journal, mitt livs bästa form! http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=195063
madballz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-10, 23:38   #4
Loka
Lurker!
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Västerås
Inlägg: 109
Svep in dem i folie med lite krydda så blir dom rätt saftiga och goda!
Loka är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-11, 10:37   #5
Marsa
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 27
Alt. skaffa en ny form! Kör på ca 1-2 msk på 900g kyckling, inget som fastnar där
Bakplåtspapper funkar lika bra
Marsa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-11, 17:35   #6
Chichkare
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2013
Inlägg: 127
Hur är det när man steker kycklingen då? hur mycket olja tror ni det dras åt då?
Chichkare är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-11, 18:36   #7
claes_84
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Norrtälje
Inlägg: 118
Magert kött suger inte åt sig fett fick jag lära mig på gymnasiet.
Med det menar jag kött med tät textur som exempelvis filé, biff, innanlår o.s.v.

Fettet som du får i dig efter att ha stekt kycklingen (förutsätter här att du tillagar filé, är det hel kyckling gäller annat) är det som har fastnat utanpå kycklingfilén.

Lagar du färsrätter så tränger fett in i hålrummen i färsen.
Lagar du hel kyckling så drar skinnet åt sig, det tränger in i hålrum och skarvar. Ex en lycklingklubba har mkt yta som fettet fastnar på i förhållande till köttmängd.

I princip kan du fritera din kyckling och detta blir ej onyttigare än att steka den i mycket olja.
Värt att veta är oxå att pommes frites innehåller mindre fett än om du steker identiska bitar. Detta har och göra med att fettets höga temperatur täpper igen porerna i potatisen och gör att den slutar suga åt sig fett. I stekpannan däremot så täpps såklart den sidan som ligger emot pannan till, men fettet som bubblar upp på sidorna och ovanpå håller en lägre temperatur och absorberas därmed istället för att täppa till.
claes_84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-11, 18:48   #8
Gober
Surgubbe
 
Gobers avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 5 511
Köttet suger inte upp fettet, men det känns ju väldigt onödigt att lägga kycklingen i ett oljebad för att den inte ska fastna. Köp en ugnsform i nonstick-material. Kostar inte många hundralappar. Det ska räcka med att smörja in kycklingen i lite fett.
Gober är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-05, 19:33   #9
Gpajpen
Registered User
 
Gpajpens avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 1 677
Vart tar allt fett vägen då om inte fettet "sugs upp" ? Jag tillagar 900g kycklingfilé i en stekpanna med flytande margarin och har allt-som-allt i kanske 50g (stor stekpanna) , finns inget att hälla bort efteråt så vart tar det vägen?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Ola Wallengren Visa inlägg
Nja, en mycket liten del i så fall. Detta handlar om ganska kraftig "bulk" utan träning och i två av grupperna genom att dricka nästa 2,5 L läsk per dag.
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Living the dream.
Gpajpen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 05:09   #10
Gpajpen
Registered User
 
Gpajpens avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 1 677
Bumpish
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Ola Wallengren Visa inlägg
Nja, en mycket liten del i så fall. Detta handlar om ganska kraftig "bulk" utan träning och i två av grupperna genom att dricka nästa 2,5 L läsk per dag.
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Living the dream.
Gpajpen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 07:54   #11
Löpsko
Opti
 
Löpskos avatar
 
Reg.datum: Feb 2011
Inlägg: 960
Annars borde man kunna koka kyckling i vatten och buljong.
__________________
Originally Posted by Gober
Du går inte på VLCD antar jag? Just nu skulle en bajskorv vara gott, med lite parmesan på.
Löpsko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 07:56   #12
Magnus N
Skånsk
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Skåne, Höör
Inlägg: 976
Dunstar bort alternativt dras in i stekpannan(gjutjärn?)?
Magnus N är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 12:46   #13
Sarco
Imorgon, då jävlar
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 537
Citat:
Ursprungligen postat av Löpsko Visa inlägg
Annars borde man kunna koka kyckling i vatten och buljong.
Visst kan man det. Lägg med lite rotfrukter i lagom stora bitar och lite torkade örtkryddor och lite grönsaker mot slutet så har du en hel rätt.
Sarco är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 14:56   #14
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av Gpajpen Visa inlägg
Vart tar allt fett vägen då om inte fettet "sugs upp" ? Jag tillagar 900g kycklingfilé i en stekpanna med flytande margarin och har allt-som-allt i kanske 50g (stor stekpanna) , finns inget att hälla bort efteråt så vart tar det vägen?
Det är klart det sugs upp. Fett dunstar inte.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 15:31   #15
Bryggare
Registered User
 
Bryggares avatar
 
Reg.datum: May 2014
Ort: Hemma
Inlägg: 105
Men filtret i köksfläkten blir väldigt fett efter ett tag. Var kommer det ifrån? Tror nog en hel del fett följer med i stekoset.
Bryggare är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)