Skulle personligen inte gå så lågt som 2 gram/kg kroppsvikt under diet. Brukar själv ligga på omkring 2,5g/kg kroppsvikt som minst under diet.
Om pengar är ett problem så gör ett storköp på vassle så att du klarar dig en lång tid framöver som nämndes innan.
Vilket som så skulle jag låsa proteinet på en siffra, inte ta det efter kg/kv.
Låt oss säga att du låser proteinet på 170 gram. Vid starten motsvarar det 2g/kg kroppvsikt. När du gått ned exempelvis 10kg så motsvarar dessa 170g protein i runda slängar 2,3g protein/kg kroppsvikt. Vilket bör vara gynnsamt eftersom det är svårare att behålla fettfri massa ju längre ner man kommer på fettprocenten.
Edit : För att göra den enkelt så, lås proteinet på 170g från bra proteinkällor (kött, vassleprotein osv)
Så räknar du inte med proteinet från ex. havregrynet. Så kommer du totalt sett upp i en rätt bra siffra