Alltså...rätta mig om jag har fel men hårdost har väl ett laktosinnehåll under kravet för laktosfria livsmedel redan, och gluten i ost? Nja...
Helt rätt.
-edit-
Trådskaparen måste varit ironisk. Det lär vara betydligt ovanligare med en ost som innehåller laktos och gluten än med ost som inte innehåller det.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Skaldeman
Jag skriver nyskapande text i mina böcker. Därför behöver jag inga referenser.
Senast redigerad av maRRtin den 2012-06-14 klockan 15:27.
4gr protein på 100gr ost är väl inte så mycket att hurra över heller.
Fast veganost har aldrig varit en prioriterad källa för protein.
Det enda som är trist med produkterna(inte bara ostarna) är egentligen att de är gjorda på veteprotein istället för soja, annars har de flesta en rätt bra makro tycker jag.
Energi: 1101 kJ / 263 kcal, Protein: 26.3 g, Kolhydrater: 7.8 g, Fett: 13.8 g för dyr schnitzel.
Senast redigerad av Juxta den 2012-06-14 klockan 16:30.
Lite nytta gör tråden eftersom ost aldrig innehåller gluten och vällagrad ost > 12 månader, inte innehåller laktos. Det är personer som är mjölkproteinallergiker som inte tål ost.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.