Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-01-20, 21:10   #1
Tiga
Registered User
 
Tigas avatar
 
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Mariestad
Inlägg: 328
Kycklingkebab.

Hej

Vad gäller ang kycklingkebab i bröd? Hur pass nyttiga/onyttiga är dessa?

För er som inte vet så innehåller de bröd, kyckling, grönsaker & valfri sås
(vitlök för min del).

Borde inte dessa vara en ganska bra måltid?

Nere i Malmö/Lund är dessa jättevanliga och relativt billiga.

Tänker mest om man kan äta dessa som lunch varje dag med ett gott samvete

Tack
Tiga är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 21:30   #2
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
Hel ok käk tycker jag, ingen aning om hur energi det är, mycket hänger på portionsstorleken. Men går du inte upp i vikt så är det ju funkis. (om du inte bulkar då, men det låter inte så.)
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 21:31   #3
plexmar
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2008
Inlägg: 113
Citat:
Ursprungligen postat av Tiga Visa inlägg
Hej

Vad gäller ang kycklingkebab i bröd? Hur pass nyttiga/onyttiga är dessa?

För er som inte vet så innehåller de bröd, kyckling, grönsaker & valfri sås
(vitlök för min del).

Borde inte dessa vara en ganska bra måltid?

Nere i Malmö/Lund är dessa jättevanliga och relativt billiga.

Tänker mest om man kan äta dessa som lunch varje dag med ett gott samvete

Tack

Om man ser till kalorierna så borde en sådan innehålla ganska mycket kalorier, med tanke på vitt bröd och sås.

Men om du klarar av att ligga på det överskott/underskott du planerat så är det ju lugnt

En sådan om dagen till lunch under bulk kan ju inte vara fel. Kostar typ 30 kr också
plexmar är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 22:01   #4
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Kycklingkebab är som vilken kebab som helst skulle jag säga. tycker du vanlig kebab är okej är ju kycklingkebab okej. Men tro inte att det är någon stor skillnad.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 22:25   #5
TehSaxo
Banned User
 
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 1 255
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Kycklingkebab är som vilken kebab som helst skulle jag säga. tycker du vanlig kebab är okej är ju kycklingkebab okej. Men tro inte att det är någon stor skillnad.
De restauranger jag ätit kycklingrulle/pizza/sallad på använder helt vanliga småbitar av kycklingfiléer i sina rätter, och det innehåller väl med protein än kebabkött och mindra kolh/fett?
TehSaxo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 22:30   #6
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av TehSaxo Visa inlägg
De restauranger jag ätit kycklingrulle/pizza/sallad på använder helt vanliga småbitar av kycklingfiléer i sina rätter, och det innehåller väl med protein än kebabkött och mindra kolh/fett?
Tråden handlar om kycklingkebab, inte vanlig kyckling i bröd.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 22:32   #7
TehSaxo
Banned User
 
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 1 255
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Tråden handlar om kycklingkebab, inte vanlig kyckling i bröd.
Det har du rätt i. Men nu vet han i fall att de serverar vanlig kyckling som jag skrev om ^ =P
TehSaxo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-20, 22:32   #8
mattilainen
Registered User
 
mattilainens avatar
 
Reg.datum: May 2007
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 493
Det beror på. Kan inte se allt i svart och vitt. Bra för vad? Dåligt för vad?

Innehåller väl ganska mycket energi på ganska lite mat. Så om du vill ner eller stå still i vikt kan den både vara bra och dålig. Beroende på.
__________________
Knäböj: 160 kg
Bänkpress: 127.5 kg
Marklyft: 195
Journal - Gym och Brasiliansk Ju-Jutsu
mattilainen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-21, 10:02   #9
944RS
Musklig
 
944RSs avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Lindome
Inlägg: 10 222
Citat:
Ursprungligen postat av TehSaxo Visa inlägg
De restauranger jag ätit kycklingrulle/pizza/sallad på använder helt vanliga småbitar av kycklingfiléer i sina rätter, och det innehåller väl med protein än kebabkött och mindra kolh/fett?
Det är lite skillnad på kycklingbitarna. Lårfile/100g 19,6g protein 3,9g fett
Bröstfile 23,1g protein 1,2g fett enl. en näringstabell jag har.

Men några kebaber man kan köpa ligger på 16g P 0,5g K 11g F /100g.
__________________
Multimotionär som tävlar flitigt i allt mellan F5 och Triathlon

Träningsbilder finns på Instagram: jimmy_drufva
http://www.multimotionären.com/
944RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-21, 19:02   #10
Tiga
Registered User
 
Tigas avatar
 
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Mariestad
Inlägg: 328
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Kycklingkebab är som vilken kebab som helst skulle jag säga. tycker du vanlig kebab är okej är ju kycklingkebab okej. Men tro inte att det är någon stor skillnad.
Men det är ju i princip kyckling i bröd men det heter Kycklingkebab.

Citat:
Ursprungligen postat av TehSaxo Visa inlägg
De restauranger jag ätit kycklingrulle/pizza/sallad på använder helt vanliga småbitar av kycklingfiléer i sina rätter, och det innehåller väl med protein än kebabkött och mindra kolh/fett?
Precis som jag tänkte=). Men vi kanske har fel
Tiga är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-21, 19:23   #11
Morty
Registered User
 
Mortys avatar
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Uppsala
Inlägg: 7 397
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Tråden handlar om kycklingkebab, inte vanlig kyckling i bröd.
Vad tror du kycklingkebab-kycklingen är gjord av då? Afaik så är det just kyckling. Sen har man den i ett bröd, drar lite sås (i turkiet även majo) och sallad i den.
__________________
Fysioterapeut, triathlet och coach i uthållighetsidrott. Ironman PB: 9:28.
Uthållighetsträning
Uthållighetscoaching
Bilder ur min vardag
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
LCHF är för tjockisar som inte vill träna.
Morty är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-21, 19:29   #12
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Jag tror det beror på vilken leverantör/råvara som varje enskilt ställe använder. Om jag inte tar helt fel finns det (?) någon som kallas salladskyckling som bara behöver värmas och kryddas för att bli "kebab" och man ska kanske inte räkna med att den är lika mager som ett kycklingbröst. Såserna kan självklart också variera men i många fall är nog basen fil eller motsvarande.
Så någon direkt kaloribomb räknat per 100 g har jag lite svårt att se att det blir om man väljer bröd eller ris, med strips så ökar självklart energiinnehållet men det har ju inget med kycklingen att göra.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-21, 21:40   #13
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Morty Visa inlägg
Vad tror du kycklingkebab-kycklingen är gjord av då? Afaik så är det just kyckling. Sen har man den i ett bröd, drar lite sås (i turkiet även majo) och sallad i den.
Jag vet inte om du gör dig till. Men det är skillnad på fläskfilé och kebab och det är skillnad på kycklingfilé och kycklingkebab.

Jag har ätit både kycklingrulle och kycklingkebab. Det är ju samma klump av kött och slaktrens som man hyvlar av bitar från fast i form av kycklingkött. Men fortfarande drypande fett och knappast från de fina delarna.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-24, 12:11   #14
Tiga
Registered User
 
Tigas avatar
 
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Mariestad
Inlägg: 328
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
.
Det är ju samma klump av kött och slaktrens som man hyvlar av bitar från fast i form av kycklingkött. Men fortfarande drypande fett och knappast från de fina delarna.
Nu blev jag äcklad. =)
Tiga är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-24, 12:17   #15
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Tiga Visa inlägg
Nu blev jag äcklad. =)
Bli inte det. Se det som en välgärning för miljön, någon måste ju äta överskottet från djurets finare delar också.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)