![]() |
II på micrad gröt
Vad kan det vara för II på micrad havregrynsgröt, höjs denna också vid microlagning precis som GI? Att GI är mer eller mindre intressant vet jag men jag undrar om II på gröt fortfarande är lågt.
Detta är intressant eftersom jag brukar äta en hel del livsmedel med högt II till gröten, keso, mjölk osv. |
Citat:
edit: förlåt om jag störde, II vet jag ej om det ändras |
Havregryn ger inte speciellt stort insulinsvar i förhållande till motsvarande energimängd referens (vanligen vitt bröd).
|
Jag menade att jag tycker II är viktigt men GI ganska oviktigt så som jag använder det i min dagliga kost. Men om II är lågt (relativt) för havregryn oavsett tillagningssätt är allt frid och fröjd. :)
|
Exakt vad skulle förändras i havret när man värmer det i mikro? Fattar inte varför det är sådant snack om "mikra" hit och dit. Jag förstår inte hur maten skulle förrsämmras beroende på hur man tillför den värme. I en mikro så används mikrovågor. So, det är ju vanligt ljus vid en annan våglängd och och ganska hög energi. På vilket sätt skulle det vara sämmre än att värma i kastrull? I en vanlig ugn är ju även strålningsvärmen en starkt bidragande faktor till att maten bli varm.
|
Eftersom GI förändras ganska radikalt ville jag veta om det samma gällde för II. Hur värmen sen överförs till grynen och hur den tekniska biten funkar har jag ingen aning om.
|
Är det överhuvudtaget någon som helst skillnad på gröt kokt på klassiskt manér och micrad sådan? Näringsvärdena kan ju knappast påverkas?
|
Skillnaden är bara på GI:t.
|
beror detta endast på att grynen inte kokas lika länge ?!
|
Citat:
Om man skulle micra ett tag som omväxling. Litet svårare att få en trevlig konsistens, men snabbare & smidigare! :thumbup: |
Citat:
|
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)