![]() |
Ravioli är gott och billigt.
Under gårdagens shopingrunda i den lokala livsmedelsaffären inhandlades bla två stycken 800 grams burkar Ravioli. Mmmm, gott. Dessa kostar ca 8:- st och innehåller 32g protein, 96g kolhydrater och 16g fett. Är inte det bra med protein för pengarna?
|
4% protein? (25kr för 100g)?
|
Inte allt för billigt om man kan räkna matte.
|
mjölk innehåller lika mkt protein och kostar en krona mindre...
|
Citat:
|
frågan är om proteinet i raviolin är fullvärdigt.. säkert protein från pastan oxå (men vad vet jag?)
|
Säkert skapligt bra och billiga mål, men inte särskilt proteinrika. Och nån kullinarisk läckerhet är det knappast, möjligtvis i jämförelse med annan burkmat.
|
Kvarg kostar 8 spänn burken och ger 60g protein, dvs nästan dubbelt så mycket *hint* ;)
|
Räcker väl med ett glas mjölk när man äter en burk, mer protein behövs väl knappast. Jag förstår inte den här proteinhysterin som är. Ok, om man är på diet och fyller ut hungern med mer proteinkälla, samt att det gynnar förbränningen. Men de där höga mängderna som folk här tom verkar mosa i sig lär ju inte kroppen ta vara på iaf. Det ska till att man trycker, för att ha en proteinsyntes som tar tillvara på överdrivna mängder protein..
|
Färdiga maträtter brukar aldrig vara riktigt bra i sammansättningen men kompleterar man med rätt livsmedel så kan det bli acceptabla till slut. Kompleterar man t ex raviolin med frysta grönsaker så hamnar man runt 12-15 kr för en hel måltid och det är ju inte så illa pinkat om man har bråttom. (Tar 3-5 minuter att värma i micron.)
Per gram protein är det dock inte det billigaste* man kan hitta i en matvaruaffär men ser man till hela måltiden så är det inte så dyrt. Det som kan vara ett problem om man lever på den här typen av mat är fettkvalitet men äter man det bara ibland och äter lite bättre fett vid andra tillfällen så är det inget att bry sig så mycket om. Iom att det är kött i produkten spelar resten av proteinkvaliten ingen större roll om det nu inte visar sig att det är massor kollagen eller liknande i den. *Sojabönor 0,07-0,08 kr/gram protein, plus fibrer och långsamma kolhydrater som bonus. |
Apropå ravioli, efter 1½ år på dekis och förslappad kropp så har jag återupptagit tränandet nu efter nyår. 96 kg fet och ska ner minst 10 innan juni. Efter att inte ha brytt mig nämnvärt om kalori-intag och kost den senaste tiden, tog jag en snabb titt på Willys ravioliburkar som stod i skafferiet och som jag med nöje slevat i mig en burk varannan vecka eller så när det varit lite brottom med käket.
400 kcal/100g och burkjäveln ligger på 800g. Snabb huvudräkning resulterade i sopkorgen för den som stod kvar. Att skiten ens får säljas? Som tur är har man inte tappat värst mycket i styrkan iaf. Men stabiliteten och uthålligheten är helt borta. Fast rackarns vad skönt det är med lite träningsverk igen. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)