![]() |
Färdiga tomatsåser
Jag har börjat ersätta fettiga såser med färdiga tomatsåser/pastasåser.
Nu undrar jag om det finns några favoriter där ute som man borde testa? Tyckte personligen att Jamie Olivers med vitlök och hela oliver i var god. Möjligtvis recept på egna? |
Dolmios är fina. Gillar att det är lite större bitar i den
|
Bas:
Fräs lök & vitlök i olivolja. Släng i en burk krossade eller hela tomater. I med salt, peppar och lite örter (lagerblad, basilika, oregano, whatever). Koka ett tag. Färdig. Pastasås: Tärna fetaost och hiva i. Pizzasås: Koka lite längre för "torrare" konsistens. Experimentera med t.ex. lite balsamvinäger i. |
Glömde, brukar ofta ha i tomatpuré också.
|
Citat:
Steker gör jag i olivolja, och jag brukar även tillsätta lite vinäger mot slutet, och eventuellt en liiiiten gnutta socker. Låter den puttra minst en timme, och brukar göra en laddning med 2-3 burkar tomater per gång när man ändå håller på. Är jag riktigt ambitiös gör jag av 8-10 burkar, och låter den koka ännu längre och fryser in en del av såsen för att ha som bas till grytor eller köttfärssås. Äter såsen som den är, eller med stekt sidfläsk, bacon, champinjoner, eller något annat gott. Standardtillbehör är alltid riven Parmesan. |
Tacosåser använder jag flitigt till nästan vad som helst.
Ibland blandar jag med kvarg och eventuellt lite intressanta kryddor om man vill ha starkare. Enkelt! |
Citat:
|
Citat:
|
|
Är det färdiggjorda du är ute efter tycker jag garants basilico är riktigt schysst.
http://www.garantskafferiet.se/filer...43275_c1c1.jpg |
Citat:
|
http://www.dabas.com/ProductSheet/Details.ashx/18462#1
Svårslagna siffror God också och finns alltid på min lokala turklivs |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)