Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Färdiga tomatsåser (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=231657)

Eataz 2017-05-29 08:55

Färdiga tomatsåser
 
Jag har börjat ersätta fettiga såser med färdiga tomatsåser/pastasåser.

Nu undrar jag om det finns några favoriter där ute som man borde testa?
Tyckte personligen att Jamie Olivers med vitlök och hela oliver i var god.

Möjligtvis recept på egna?

peliqan 2017-05-29 09:56

Dolmios är fina. Gillar att det är lite större bitar i den

Wain 2017-05-29 10:37

Bas:
Fräs lök & vitlök i olivolja. Släng i en burk krossade eller hela tomater. I med salt, peppar och lite örter (lagerblad, basilika, oregano, whatever). Koka ett tag. Färdig.

Pastasås:
Tärna fetaost och hiva i.

Pizzasås:
Koka lite längre för "torrare" konsistens. Experimentera med t.ex. lite balsamvinäger i.

Wain 2017-06-02 15:49

Glömde, brukar ofta ha i tomatpuré också.

AlexGBG 2017-06-02 16:06

Citat:

Ursprungligen postat av Wain (Inlägg 7771582)
Bas:
Fräs lök & vitlök i olivolja. Släng i en burk krossade eller hela tomater. I med salt, peppar och lite örter (lagerblad, basilika, oregano, whatever). Koka ett tag. Färdig.

Pastasås:
Tärna fetaost och hiva i.

Pizzasås:
Koka lite längre för "torrare" konsistens. Experimentera med t.ex. lite balsamvinäger i.

Jag gör ungefär på samma sätt, helst använder jag Muttis tomater.

Steker gör jag i olivolja, och jag brukar även tillsätta lite vinäger mot slutet, och eventuellt en liiiiten gnutta socker.

Låter den puttra minst en timme, och brukar göra en laddning med 2-3 burkar tomater per gång när man ändå håller på.

Är jag riktigt ambitiös gör jag av 8-10 burkar, och låter den koka ännu längre och fryser in en del av såsen för att ha som bas till grytor eller köttfärssås.

Äter såsen som den är, eller med stekt sidfläsk, bacon, champinjoner, eller något annat gott. Standardtillbehör är alltid riven Parmesan.

exevision 2017-06-02 16:30

Tacosåser använder jag flitigt till nästan vad som helst.
Ibland blandar jag med kvarg och eventuellt lite intressanta kryddor om man vill ha starkare. Enkelt!

LillisJ 2017-06-02 16:56

Citat:

Ursprungligen postat av peliqan (Inlägg 7771559)
Dolmios är fina. Gillar att det är lite större bitar i den

För pöbeln kanske. Okryddad Mutti är betydligt bättre bredvid Dolmio :)

AlexGBG 2017-06-02 17:05

Citat:

Ursprungligen postat av LillisJ (Inlägg 7773590)
För pöbeln kanske. Okryddad Mutti är betydligt bättre bredvid Dolmio :)

Skönt med ännu en som föredrar Mutti :)

Ozziking 2017-06-02 19:53

Ajvar mannen, Ajvar <3

https://static.mathem.se/shared/imag...50565_c1n1.jpg

http://matkarlek.nu/wp-content/uploa...var-relish.jpg

Bob90 2017-06-02 20:44

Är det färdiggjorda du är ute efter tycker jag garants basilico är riktigt schysst.

http://www.garantskafferiet.se/filer...43275_c1c1.jpg

Wain 2017-06-02 23:49

Citat:

Ursprungligen postat av AlexGBG (Inlägg 7773593)
Skönt med ännu en som föredrar Mutti :)

Mutti är helt ok.

Cykelcykel 2017-06-03 04:44

http://www.dabas.com/ProductSheet/Details.ashx/18462#1
Svårslagna siffror
God också och finns alltid på min lokala turklivs


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)