![]() |
Fortfarande höga halter akrylamid i maten
Citat:
http://www.slv.se/upload/dokument/ra...1_och_2012.pdf |
Hallandsåsen!! Kommer ni inte ihåg att vi skulle dööööö allihopa pga akrylamid. Senare visade det sig att akrylamid finns i så gott som alla upphettade livsmedel innehållande stärkelse. Helt plötsligt var inte akrylamiden så värst giftig längre. De som hade analyserat livsmedlen fick i princip göra en pudel även att det inte var de som hävdade giftigheten utan endast förekomsten.
Jag anser att akrylamid fortfarande är giftigt som tusan. |
http://gyazo.com/8daac339825e1a6a83b8e4cc70e76f07.png
Vilken tur att man inte äter något från ovanstående produkter. :D |
Citat:
|
|
"Livsmedel som inte har friterats, ungsbakats eller rostats vid framställning eller tillagning innehåller inte nämnvärda mängder akrylamid. Inga halter av akrylamid har hittills hittats i kokta livsmedel."
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-m...--fordjupning/ Hmm, kanske borde byta ut en del av brödet mot pasta. Snabbmakaroner + ketchup är inte fel smakmässigt hur som helst. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
nu kommer ju ingen kunna äta potatis för att de sätt detta på aftonbladet :( Lite synd hur hårt folk tar allt nu förtiden.
|
Citat:
|
De som äter LCHF har turen att slippa få i sig lika mycket akrylamid (beror iofs på hur hårt man steker till ganska stor del) och kadmium i spannmål.
En del av gifterna stannar hos kon :) |
Citat:
|
Citat:
Rökning, passiv rökning, avgaser osv. är antagligen mycket värre än att konsumera stora mängder spannmål. |
Min kaffekonsumtion på åtta koppar om dagen ignorerar detta.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)