Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Hur mycker protein innehåller kött/kyckling (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=194295)

Gonsa 2013-01-11 09:40

Hur mycker protein innehåller kött/kyckling
 
Hur mycket protein innehåller fläskfärs och kyckling per 100 g?

Vilken sorts kött innehåller mest protein av alla?

Blanda inte in fisk i detta. Kan inte äta det.

10xKV 2013-01-11 09:44

http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv

Lychgate 2013-01-11 10:05

18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv

Gonsa 2013-01-11 10:18

Citat:

Ursprungligen postat av Lychgate (Inlägg 6201544)
18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv


Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?

nitz 2013-01-11 10:24

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201565)
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?

Mer per 100 gram om du t.ex steker den, men lika mycket totalt som det var otillagat.

Lychgate 2013-01-11 10:47

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201565)
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?

Beror på mängden vätska som försvinner vid tillagningen. Hårdstekt kyckling innehåller mer per 100g än kokt då vätskan är borta. Det är lika mycket i båda men mer per mängd massa i den stekta.

Gonsa 2013-01-11 12:00

Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Alfers 2013-01-11 12:10

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201791)
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Om du har 100 gram rå kyckling som innehåller 20 gram protein så kommer kommer ju biten fortfarande innehålla 20 gram protein vare sig den väger 90 eller 70 gram efter tillagning.

Krångla inte till det, mät och räkna på vikten rå.

Jeml 2013-01-11 12:40

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201791)
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Ja, alla har väl en tomtenisse i ugnen som sprutar i 10g protein/20 minut i kycklingen när man sätter in den där!

Har du den inne i 2h har alltså proteinet höjts med 60g!!

Fredrik_S 2013-01-11 12:48

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201791)
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Nej
Vatten försvinner. därför väger den mindre och procentandelen protein är större.

22 gram protein i 100 gram är fortfarande 22 gram protein trots att den nu kanske väger 70 gram pga att 30 gram vatten försvunnit....

men 22 gram på 70 gram är ju större procentandel än 22 gram på 100. eller hur?

NNIF 2013-01-11 13:11

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201791)
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

hur tusan täntke du? ja är nyfiken, du har fått otroligt bra och pedagogiska förklaringar.

Amfksp 2013-01-11 14:09

Jag räknar alltid 20g protte/100g icke tillagat på allt kött, det blir inte rätt in på grammet, men det är inte heller avgörande för min utveckling.

RedlöseFanskapet 2014-02-01 22:36

Citat:

Ursprungligen postat av Gonsa (Inlägg 6201791)
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?


Som Alftens sa. Du får i dig lika mycket protein bara att vid kokning är vätskorna kvar vilket gör protein andelen mindre i %. Men de e fortfarande lika mycke protein bara mindre annat.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)