![]() |
AGEs främjar diabetes [hos möss]
Citat:
Citat från Medical Daily: Citat:
|
Bra med abstrakt som påpekar att vi verkligen kan styra intaget av AGE. Lite kunskap i köket och allt är frid och fröjd.
|
Är nog fördelaktigt att inte överdriva intaget av fett kött öht, för det är vad gör den största skillnaden (det är extremt mycket AGE i ottilagat kött också, jmfrt t.ex. spannmål, bönor, potatis et al).
|
Jag hitta denna när jag googla omkring:
http://gyazo.com/b973d3ec85189600128...png?1346524631 http://gyazo.com/595fc021908f6d6e5f4...png?1346525149 http://missclasses.com/mp3s/Prize%20.../sdarticle.pdf Intressant läsning. Jag hittade tyvärr inte hela listan på alla 250 matprodukterna som testades. |
Om du orkar leta runt så har jag gjort några inlägg med länkar för X antal månader/år sedan. ;)
EDIT: Gjorde en snabbsökning själv. http://kolozzeum.com/forum/showthrea...&highlight=age Finns mer |
Ska checka in dem då. Har du själv anpassat dina matvanor efter all forskning som har gjorts?
|
Nja. :D
Jag äter inte särskilt mycket animaliskt protein kanske, och lite åt PF-hållet, men jag vet inte hur medvetet det är egentligen. Jag är mest lat och inte så stor i maten. |
I know dat feel :d
|
Kan någon summera det lite enkelt åt mig? Har lite svårt att läsa en vägg av text med sådan engelska.:em:
|
HUr kan smör ha 256 per/g och mjölk 0,01ml
Det är ju samma produkt?? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
NJa, bara 20 ggr mer fett än i mjölk.
Kan inte gå från 0,01g till 256 pga det. Skillnaden är ju 2560ggr större. Jag tror på storage, förvaring, härsknar osv. Härsket fett är grymt oxidativt. |
Det är väl inte linjärt, helt enkelt. Även olja har extremt mycket AGE.
Kanske en fettmolekyl binder till sig flera sockermolekyler eller något sådant, vad vet jag. |
Intressant, tack.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)