![]() |
Vad är ett nyttigt bröd?
Hejhej
Undrar vad man ska titta på när det kommet till "köpebröd". Tex på vilken plats får vetemjöl komma i ingrediens-listan för att det ska vara nyttigt? Hur många % av kolhydratsinnehållet kan komma från sockerarter för att det fortfarande ska vara nyttigt? Vilka mjölsorter ska man försöka se till att brödet innehåller? Osv. Ja, när är det nyttigt? (ni förstår vad man menar med "nyttigt" så inget "formfranska kan vara nyttigt i rätt sammanhang"-tjafs). MVH |
Någorlunda grova och fiberrika bröd anses bättre än andra p.ga.
större mättnad pga fiberhalten (en del andra fördelar med fibrer i kosten också) mer fullkorn->mer näring något mer protein. ...jämfört med t.ex. formfranska eller storform. |
Citat:
|
Sockerarter. Är 10% av kolhydratsmängden för mycket?
|
Beror på vad du är ute efter. Det är inte för mycket för mig.
|
|
Citat:
|
Och glukos blev den värsta sockerarten.
|
|
Svårt att leva utan glukos, särskilt om kroppen inte kunnat producera det själv =)
|
Surdeg är bra för lägre GI och blodsockersvar.
Havre är nyttigt så om det ingår är det inte fel. FÖR mycket frön, tjoffs och kraffs, dvs hela grejer finns det inga fördelar att äta. Ju mörkare och hårdare desto näringstätare kan man nog generalisera det hela som. Undvik bröd med massa socker, sirap och liknande. Jag själv köper ett extremt grovt surdegsbröd på Lidl, billigt som fan 7kr, liknar pumpernickel. Rostar man sådär grova bröd, blir de mjukare och bra mycket godare. Man måste äta de ganska omgående dock om man rostar, för annars blir de stenhårda istället :-) Blodsockersvaret på det bröda är knappt mätbart hehe. |
Citat:
|
Trex
Dem är goda! |
Citat:
Sen får du gärna definiera "friska" personer? Är det personer utan diabetes du menar? |
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)