Visa fullständig version : Utländskt kött och BSE etc
Vågar man äta nötkött från Irland och/eller Brasilien? Det är ju billigare och SLV hävdar att man kan lita på EU:s kontroller för att förebygga att BSE-smitta sprids. Magkänslan säger mig att svenska bönder har en mer hälsosam köttproduktion och att man därför borde acceptera ett något högre pris och "stödja" den, men Lizard brukar äl skriva att svenskt kött är mycket prisovärt (fast hankanske menar smakmässigt). Vad är er åsikt?
Anser att man ska stödja den inhemska produktionen.
Gå efter magkänslan! köp svenskt!
Pellefant
2006-10-01, 11:10
Efter att de fann ett BSE(Galna kosjukan)-fall på en ko på svensk gård i våras så ser jag enbart till priset när jag köper kött.
Tror Scan utan större fog lyckats skrämma upp svenska folket att köpa svenskt kött och att det skulle vara bättre. Troligtvis finns det liknande branschorgan i alla länder som promotar sitt eget lands kött till sina invånare.
Om svenskt kött vore så väldigt speciellt så borde diskarna här i sverige gapa tomma och allt gå på export p.g.a den enorma utländska efterfrågan.
Om svenskt kött vore så väldigt speciellt så borde diskarna här i sverige gapa tomma och allt gå på export p.g.a den enorma utländska efterfrågan.
Bristande marknadsföring är nog snarare orsaken. Undantaget är IKEA. Leve IKEA som sprider svenska traditioner och livsmedel till världen.
Det finns en ålderdomlig och lång tradition i svenska livsmedelstillverkare att bara tillverka för den svenska marknaden. Vi var neutrala i det kalla kriget och byggde upp en egen struktur för livsmedelsproduktion. Ur mobiliceringssynpunkt skulle vi vara oberoende. Vi stod utanför EG och utbytet med EFTA var minmalt. Enorma handelshinder hindrade svenska slakterier att exportera till USA osv.
Köp svenskt kött. Svensk djurhållning är öppen för insyn och vi vill naturligtvis alla att djuren ska ha det bra innan slakt med bra foder, stora utrymmen och korta transporter.
Bristande marknadsföring är nog snarare orsaken. Undantaget är IKEA. Leve IKEA som sprider svenska traditioner och livsmedel till världen.
Det finns en ålderdomlig och lång tradition i svenska livsmedelstillverkare att bara tillverka för den svenska marknaden. Vi var neutrala i det kalla kriget och byggde upp en egen struktur för livsmedelsproduktion. Ur mobiliceringssynpunkt skulle vi vara oberoende. Vi stod utanför EG och utbytet med EFTA var minmalt. Enorma handelshinder hindrade svenska slakterier att exportera till USA osv.
Köp svenskt kött. Svensk djurhållning är öppen för insyn och vi vill naturligtvis alla att djuren ska ha det bra innan slakt med bra foder, stora utrymmen och korta transporter.
Jaså du köper svenskt kött. Du har väl också någon gång skrivit att du äter väldigt billigt. Har du lust att tipsa om vad för slags kött du brukar handla som är billigt och svenskt.
Ja. Jag köper bara svenskt kött. Att jag äter biligt betyder bara att kosten baseras på ris/pasta/potatis som kompletteras med ca 100 g kött per måltid.
Billigt kött är grytbitar till kalops och grytor och vanlig enkel köttfärs till köttfärssås, köttbullar etc.
Tyvär så är det mesta som slaktas här seg mjölkboskap, svenska konsumenter är duktiga på att bocka och rätta in sig i ledet.
För min del går jag efter ekonomin. Köper jag irländsk nötfärs i storpack får jag helt plötsligt nästan dubbelt så mycket för samma peng. Men i framtiden då jag förhoppningsvis får mer pengar än csn-stöd så kan jag nog tänka mig att stödja inhemsk produktion. Inte för att jag tror att utländskt kött ska vara av sämre kvalité eller så utan pga att man vill ha kvar svenska producenter. Men just nu bestämmer ekonomin.
Tiefensee
2006-10-03, 00:41
Förutom Wagyuköttet (japanska kor som får öl och massage varje dag) så är brasilianskt naturbeteskött bland det finaste kött man kan få tag på.
En brasiliansk ryggbiff är lika mör som en svensk vacmörad oxfile.
Coldsmith
2006-10-03, 08:49
Irländskt kött håller oftast högre kvalite än svenskt i mina ögon och i min mun. Dessutom är köttfärsen magrare och skuren med kniv, svensk köttfärs är fetare och skärs med maskin (större risk för "kontamination").
När jag köper köttfärs så blir det irländsk. Annars gillar jag sydamerikanskt kött.
Irländskt kött håller oftast högre kvalite än svenskt i mina ögon och i min mun. Dessutom är köttfärsen magrare och skuren med kniv, svensk köttfärs är fetare och skärs med maskin (större risk för "kontamination").
När jag köper köttfärs så blir det irländsk. Annars gillar jag sydamerikanskt kött.
håller med här.
köper ibland svenskt dock.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.