handdator

Visa fullständig version : Hur mycket fett drar pommes frites på sig vid frityr?


Cerberus
2006-03-10, 15:11
Tänkte fritera lite sen :D hur många % av oljan kommer pommes fritesen dra på sig? Någon som vet? :D

thebandit
2006-03-10, 16:03
Tänkte fritera lite sen :D hur många % av oljan kommer pommes fritesen dra på sig? Någon som vet? :D

Fritera??? Är du inte klok!!!??? *grr27*

Fredrik_S
2006-03-10, 16:09
Mcdonalds pommes frites har 16% fett i sig.

Fartman
2006-03-10, 16:16
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes :D
Gud va krångligt det lät

Cerberus
2006-03-10, 16:20
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes :D
Gud va krångligt det lät

aha, det vet jag till nästa gång då :D nu ska jag äta mina halvflottiga pommes frites :Dmums

Fredrik_S
2006-03-10, 16:37
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes :D
Gud va krångligt det lät

Kan även lossna bitar i oljan samt vätskan i potatisen kan förångas eller hamna i oljan, men det kanske är försumbart.

Cerberus
2006-03-10, 16:49
Tror det är rätt lugnt ändå, inget jag gör varje dag. Enbart idag :)

Fartman
2006-03-10, 17:00
Kan även lossna bitar i oljan samt vätskan i potatisen kan förångas eller hamna i oljan, men det kanske är försumbart.
jo började tänka på sånt, och sen fastnar väl endel olja i fritösen osv.
Nåväl, skitsamma.

Isdrake
2006-03-10, 17:33
Jag har tänkt pröva göra egna chips i helgen. Ifall jag väger potatisen före och väger den efter friteringen så borde väl skillnaden vara fettvikt? Eller potatisen kanske förlorar vätska när man friterar?

Ikon
2006-03-10, 18:07
Ett tips är att blötlägga det man ska fritera så det suger upp mindre olja p.g.a. att det redan är fyllt med vatten. Vet inte om det stämmer eller inte, men det stod i en kokbok. *whatever*

GURKAN
2006-03-12, 18:16
Ett tips är att blötlägga det man ska fritera så det suger upp mindre olja p.g.a. att det redan är fyllt med vatten. Vet inte om det stämmer eller inte, men det stod i en kokbok. *whatever*


Det bör du inte göra för det kan sluta mycket illa. Är det så att du stoppar ner pommes som du dränkt i vatten så lär det spruta olja åt alla håll. :whipped:

Fredrik_S
2006-03-13, 01:04
17% får potatis i genomsnittlig fetthalt vid fritering (att jämföra med 0.1% innan). Blancheras potatisen innan minskas detta något.

Cerberus
2006-03-13, 01:09
17% får potatis i genomsnittlig fetthalt vid fritering (att jämföra med 0.1% innan). Blancheras potatisen innan minskas detta något.

vad e blancheras?

Fredrik_S
2006-03-13, 08:17
Snabb doppning i kokande vatten, ång eller mikorvågsbehandling. Alltså upphettninga av ett livsmedel under kort tid.