handdator

Visa fullständig version : proteinkvalité


Lalla
2005-09-28, 20:43
Undrar bara över era synpunkter på att basera sitt proteinintag på morgonen på äggvita och lättmjölk?

Brukar koka havregrynsgröt, tänkte göra det på lättmjölk. Brukar alltid köra i tre XL äggvitor o låta dessa koka med under omrörning så de stelnar ordentligt.
Servera detta med lite egen gjord sylt utan socker o ca. 2-3dl mjölk o ngt hembakt fullkornsbröd med ngt proteinrikt pålägg typ skinka, sen lite messmör o en bit tomat..

Totalt blir det ca. 40-45g protein (min vikt 68kg).
Räcker den mängden o hur är kvalitén på proteinet som "morgonprotein"?

King Grub
2005-09-28, 20:52
Mjölk + havre kompletterar varandra perfekt, och redan mjölk- och äggprotein i sig är fullständigt fullvärdigt.

Lalla
2005-09-29, 06:31
Låter bra det, nu när du säger det så har detta nog tagits upp i tidigare trådar... *sök...* ;)