*Flash*
2004-11-21, 13:47
Skulle behöva lite hjälp med min kemilab... :D
Förklara varför kasein är lösligt vid pH-värden som ligger utanför den isoelektriska punkten men fälls ut vid pH som är lika med den isoelektriska punkten.
Har faktiskt ingen aning om varför, och har inte hittat nåt i boken som kan hjälpa mig heller :smash:
Sen lite mer från denatureringsdelen av labben..
Tag fyra provrör och tillsätt 4cm3 albuminlösnnig i varje rör. Tillsätt lika stor volym konc. saltsyra i första provröret, sätt på propp och skaka. Värm det andra provröret i vattenbad vid 100C i ca tio minuter. Till det tredje röret tillsätts lika stor volym etanol och till det fjärde röret tio droppar silvernitratlösning.
I andra provröret är det ju värmen som gör att en denaturering sker då värmen gör att albuminet koagulerar (?).
I det första provröret är det väl också värmen (som kommer från reaktionen mellan vattnet i albuminlösningen och den konc. saltsyran) som gör att albuminet kosagulerar eller?
Sen i fjärde provröret är det väl silverjonerna som gör att det denatureras men det står på labben som exempel på faktorer som kan leda till denaturering är pH, hög temperatur, organiska lösningsmedel och tungmetalljoner.
Men räknas verkligen silver som en tungmetall?
I det tredje provröret är det ju etanolen (som är ett organiskt lösningsmedel)som gör så att proteinets struktur förändras..
Förklara varför kasein är lösligt vid pH-värden som ligger utanför den isoelektriska punkten men fälls ut vid pH som är lika med den isoelektriska punkten.
Har faktiskt ingen aning om varför, och har inte hittat nåt i boken som kan hjälpa mig heller :smash:
Sen lite mer från denatureringsdelen av labben..
Tag fyra provrör och tillsätt 4cm3 albuminlösnnig i varje rör. Tillsätt lika stor volym konc. saltsyra i första provröret, sätt på propp och skaka. Värm det andra provröret i vattenbad vid 100C i ca tio minuter. Till det tredje röret tillsätts lika stor volym etanol och till det fjärde röret tio droppar silvernitratlösning.
I andra provröret är det ju värmen som gör att en denaturering sker då värmen gör att albuminet koagulerar (?).
I det första provröret är det väl också värmen (som kommer från reaktionen mellan vattnet i albuminlösningen och den konc. saltsyran) som gör att albuminet kosagulerar eller?
Sen i fjärde provröret är det väl silverjonerna som gör att det denatureras men det står på labben som exempel på faktorer som kan leda till denaturering är pH, hög temperatur, organiska lösningsmedel och tungmetalljoner.
Men räknas verkligen silver som en tungmetall?
I det tredje provröret är det ju etanolen (som är ett organiskt lösningsmedel)som gör så att proteinets struktur förändras..