handdator

Visa fullständig version : Polar Extrem


Mac
2004-11-16, 21:22
Undrar vad ni tycker om detta nya bröd...GOTT som bara den är det ialla fall,,min nya favorit! :eating: vad ger ni detta bröd för betyg?

Polarkraft Extrem

Vatten, rågmjöl av hela spannmålskornet, vetemjöl, potatisflingor, vetegluten, fruktos, kruskakli av vete, korngritts, surdeg av råg, rågskållning, salt, vegetabiliskt margarin, fibrer från sockerbetan, jäst, socker, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra.

Energi kJ(kcal) 700(170)
Protein 8,5 g
Kolhydrat 28 g
varav sockerarter 5,5 g
Fett 2,5 g
varav mättat 0,3 g
Kostfiber 13 g

King Grub
2004-11-16, 21:28
Alldeles utmärkt betyg. Säkert ett av de bättre valen på brödmarknaden.

aliquis
2004-11-16, 21:43
Jag ger det också utmärkt, eftersom all polarkraft är gott :D, men skepparhalvorna känns nyttigare då konsistensen är grövre, men det kanske är sak samma? Sänker GI något?

Har även sett att de har sänkt sockerhalten i de vanliga polarkraft råg, lingon m.fl., från 10/11/13gram till 7 o 8.5. Smaskens.

Har även märkt att finax fullkorn har bytt förpackning till en där man knappt ser skillnad på bröden, och felix har sänkt sockerhalten i sin ketchup, från 58 till 60% tomat, från 21 till 18g kolhydrat/100g och 90 till 75kcal.

Men som sagt, polarkraft är godast, men var det inte godare förr?


(fick smaka extrem då jag beställt bröd med mor men hon inte hittade rätt och tog polarkraft extrem o jag blev sur o trodde det var nersockrade sport men si det var det inte.)

db
2004-11-16, 22:28
blir hela 20 E% protein i brödstycket då totala energivärdet är så pass lågt som 170kcal/100gram...

Bite
2004-11-17, 12:31
Mycket gott bröd, fantastiskt att det är riktigt BRA också.

Whey
2004-11-17, 15:14
Underbart betyg av mig med!

Visst kanske det kan kännas nyttigare med "hårdare" bröd, men det är skönt att kunna äta mjukt gott bröd som omväxling till fullkornsknaprandet.

Högsta betyg till Polarbröd :D

Max
2004-11-17, 19:28
Vad kostar extrem-brödet?

aliquis
2004-11-17, 21:13
Kostade 18.90 på ica, såg det inte på willys när jag var där men kanske finns där, isf kanske runt 15, 480 gram, så ca 40kr/kg på ica.

Stenberg
2004-11-17, 22:08
GRYMT gott är det!

Mac
2004-11-18, 07:45
12,90:-/480g på min ica-affär....så 25,80kr/kg.....men har sett att det kan kosta runt 17-19:-/480g oxå..!

goatass
2004-11-18, 10:53
12,90:-/480g på min ica-affär....så 25,80kr/kg.....men har sett att det kan kosta runt 17-19:-/480g oxå..!

Shit!?! var och köpte det igår på den lokala konsum affären, om jag inte minns helt galet så gick 480g lös på 21.90 ...!

stx
2004-11-18, 15:59
Det smakar riktigt bra, dessutom så håller det sig bra också :)

aliquis
2004-11-19, 20:37
Allt mitt bröd håller bra, frys kallas det :)

Whey
2004-11-20, 00:02
Allt mitt bröd håller bra, frys kallas det :)
Samma här... Optimalt är ju att plocka på sig polarbröden när de levereras, då är de ju halvfrysta... Sen får man dem jättefärska och fina när man vill äta dem!

Krabban
2004-11-21, 16:58
Lånar tråden: Vad händer om man vill ha brödet varmt t.ex. micra eller rosta dem? Blir bröder sämre än om man inte gör det? Var bara en fundering som flög genom mitt huvud.

Max
2004-11-21, 20:20
Krabban: Brödets GI höjs endast marginellt, kanske +5 eller nåt, dvs helt obetydligt. Rostar du inte brödet svart är det heller inte nån fara, och värmekänsliga vitaminer lär redan vara borta sen brödet bakades.

aliquis
2004-11-21, 21:02
Vill minnas att grub sade att gi SJÖNK av rostning, men men. Lär ju inte vara någon större skillnad åt något av hållen, jag micrar mitt hur som helst, färskt varmt bröd >>> gammalt rumstempererat.

Max
2004-11-22, 22:50
Jag gör varma mackor med grillelementet i micron, tar 5-6 min och resultatet är bra.

Whey
2004-11-23, 08:54
Vill minnas att grub sade att gi SJÖNK av rostning, men men. Lär ju inte vara någon större skillnad åt något av hållen, jag micrar mitt hur som helst, färskt varmt bröd >>> gammalt rumstempererat.
Jag föredrar färskt kallt bröd = Polarbröd som köpts på morgonen innan det tinat riktigt, sedan snabbt återfrysts för att tas fram ca 20 minuter innan de äts så de hinner tina men fortfarande är kalla... Mmmmm....

HenrY
2004-11-23, 17:16
Vill minnas att grub sade att gi SJÖNK av rostning, men men. Lär ju inte vara någon större skillnad åt något av hållen, jag micrar mitt hur som helst, färskt varmt bröd >>> gammalt rumstempererat.

Nää, höjs har jag för mej.

Ska handla idag, ska testa det där brödet! :thumbup:

raZmus
2005-01-30, 10:19
http://www.polarbrod.se/img/nyhet_extrem.jpg