Barbastark
2014-05-24, 11:19
Tänkte spekulera lite i kring hur upptagshastigheten och aminosyra peaken kan tänkas skilja sig i en vassle shake vs proteinfluff gjort på vassle(här då med kanske 1/2dl bär).
En shake på ca 30g vassle tas väll upp inom 20 min och har en AA peak efter ca 1-1,5h. Men med fluffet som får en lite fastare form så borde man kanske kunna sänka upptagshastighet med nån timme + få en peak efter ca 2-2,5h istället, och därmed göra vasslet till lite mer av ett "mat-protein" och substitut för kött och fisk. Vad tror ni?
En shake på ca 30g vassle tas väll upp inom 20 min och har en AA peak efter ca 1-1,5h. Men med fluffet som får en lite fastare form så borde man kanske kunna sänka upptagshastighet med nån timme + få en peak efter ca 2-2,5h istället, och därmed göra vasslet till lite mer av ett "mat-protein" och substitut för kött och fisk. Vad tror ni?