Visa fullständig version : Baka eget bröd
Tjena,
Har ni förslag på någon recept där man bakar sitt eget frukostbröd typ för att få mycket kolhydrater och protein i?
Magnus N
2014-05-19, 11:21
Tjena,
Har ni förslag på någon recept där man bakar sitt eget frukostbröd typ för att få mycket kolhydrater och protein i?
Scones känns ju rätt ok i det sammanhanget :)
Scones känns ju rätt ok i det sammanhanget :)
Aa skulle nog fungera bra, har du något bra proteinrikt recept?
Skickat från min LG-D802 via Tapatalk
Aa skulle nog fungera bra, har du något bra proteinrikt recept?
Skickat från min LG-D802 via Tapatalk
Lägg på proteinrika pålägg eller ät ngt till istället. ingen mening att försöka jaga protein i kolhydratskällor som bröd :)
Lägg på proteinrika pålägg eller ät ngt till istället. ingen mening att försöka jaga protein i kolhydratskällor som bröd :)
Okej ska göra det :)
Skickat från min LG-D802 via Tapatalk
Försök inte göra något slags proteinbröd. Det blir bara åt helvete äckligt.
Lägg på en extra skinka istället.
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
lillmesen
2014-05-19, 14:30
Försök inte göra något slags proteinbröd. Det blir bara åt helvete äckligt.
Lägg på en extra skinka istället.
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
är ju asgott att ha i keso när man gör scones! :D
Magnus N
2014-05-19, 17:19
Scones på kesella och du har redan där rätt ok med protein, sedan skinka/ost eller annat proteinrikt pålägg och du har täckt upp gott och väl
jag vet att jag spammar alla trådar, men ärligt talat... kolla gurkyngels blogg, hon har all jävla deffmat denna värld har att erbjuda, och det smakar fantastiskt för att inte vara "äkta vara".
edit: massa nice bröd-recept på lågkcal och mycket protein!
Magnus N
2014-05-20, 08:28
jag vet att jag spammar alla trådar, men ärligt talat... kolla gurkyngels blogg, hon har all jävla deffmat denna värld har att erbjuda, och det smakar fantastiskt för att inte vara "äkta vara".
edit: massa nice bröd-recept på lågkcal och mycket protein!
Nu efterfrågades dock vanligt bröd ej lågkcal/lågkolhydratsbröd
ojoj! my bad, läste lite snabbt i trådstarten och snappade upp "och protein i? "
sry sry
Gurkyngel
2014-05-20, 10:16
Nu efterfrågades dock vanligt bröd ej lågkcal/lågkolhydratsbröd
Ah men får jag då ta mig friheten att presentera dessa tre recept:
http://emmysliv.shapemeup.se/2014/02/12/raw-paprikasoppa-och-paleobrod/
http://emmysliv.shapemeup.se/2013/12/28/sojafrallor/
http://emmysliv.shapemeup.se/2013/03/09/bananbrod-a-la-pompere/
vicarious
2014-05-20, 10:31
Kolhydrater får du från brödet och protein från påläggen. Eller ta en proteindrink till.. krångla inte till det :)
Magnus N
2014-05-20, 11:19
Ah men får jag då ta mig friheten att presentera dessa tre recept:
http://emmysliv.shapemeup.se/2014/02/12/raw-paprikasoppa-och-paleobrod/
http://emmysliv.shapemeup.se/2013/12/28/sojafrallor/
http://emmysliv.shapemeup.se/2013/03/09/bananbrod-a-la-pompere/
Nu var inte mitt inlägg menat som kritik mot din sida utan bara påpekande på vad ts efterfrågade och inlägget jag citerade
Gurkyngel
2014-05-20, 17:42
Nu var inte mitt inlägg menat som kritik mot din sida utan bara påpekande på vad ts efterfrågade och inlägget jag citerade
Jag tog den inte heller som kritik men ville ändå visa att protein går att trycka in i bröd utan att det blir superdeffanpassat eller i kartongkonsistens :)
R Scarpa27
2014-05-20, 19:38
vanligt barkis bröd... mycket protein ? br på messmör och safta ´på massa ost och kött =P
drick mjölk till. :D
Lite dålig fart här tycker jag. Brukar bara mitt eget bröd och här är några jag testat senaste tiden:
Reapers pitabröd
https://dl.dropboxusercontent.com/u/81564925/DSC_6940.jpg
Fuskade lite och plattade inte ut bröden tillräckligt men annars blev de rätt bra.
Reapers sesamfrallor
https://dl.dropboxusercontent.com/u/81564925/DSC_6957.jpg
Riktigt bra, bilden visar första versionen och nu är jag inne på tredje. Tweakar och testar lite varianter för varje gång.
Spotted Pig hamburgerbröd
https://dl.dropboxusercontent.com/u/81564925/IMG_2042.jpg
Hade inget smör så jag tog olja i stället. Degen blev extremt kladdig, men i slutänden blev det rätt bra ändå. Tveksamt om det är värt tidsinsatsen, jag bearbetade min deg manuellt och eventuellt kanske man skulle haft assistent för att få ett bra slutresultat.
Ett av de senare jag gett mig på är ciabatta (tog ingen bild), tyvärr så blev det varken så segt eller luftigt som det borde. Tänkte testa att låta det jäsa enbart på plåten och ingenting i bunken och se om det ger bättre bubblor, samt bearbeta längre tid.
R Scarpa27
2014-07-03, 19:48
english muffin ockå kanske?
english muffin ockå kanske?
Inte än, men det kanske man skulle testa någon gång. Stekt bröd alltså vad jag förstår?
Mitt favobröd
http://imageshack.com/a/img713/9639/mq8h.jpg
50gr jäst
5dl ljummet vatten
250gr kvarg, helst 10%
2,5 tsk salt
1 msk olivolja
4dl rivna morrötter
4dl grahamsmjöl
12dl vetemjöl special
Jäs 30 min.
Gör till lämplig form. Jag brukar göra en stor korv som jag plattar till lite och sedan skär med kniv. Gör gärna rätt tjocka bröd så de blir knapriga utanpå och halvdegiga i mitten
Jäs 20 min
225gr ca 20 min
Inget überproteinbröd, men dilligaf :p
Ohyggligt enkelt och gott. Proteinmängden har jag inte beräknat, dock.
http://paindemartin.blogspot.se/2010/10/var-dag-har-sin-deg.html
Ohyggligt enkelt och gott. Proteinmängden har jag inte beräknat, dock.
http://paindemartin.blogspot.se/2010/10/var-dag-har-sin-deg.html
Tack för tipset, ska prova det, ser gott ut :)
R Scarpa27
2014-07-04, 21:14
Inte än, men det kanske man skulle testa någon gång. Stekt bröd alltså vad jag förstår?
mm man jäser det som vanligt osv sen steker det, i fördel med äkta smör...
kanonfint till allt, mackor, hamburgerbröd m.m
scones är bäst. Sen kan du ju alltid hitta något bra på någon receptsida, se till och läs total mängs av kolhydrater osv innan och jämför dom.
Min favorit, superenkelt,
På kvällen, dubbel mängd grovmjöl, halva vatten, salt, kanske lite lönnsirap, jäst. Dega, lägg i skål med handduk över, kalljäs i kylskåpet, fram med det på morgonen gör bullar, ringar eller limpor och varmjäs på 100 grader ett tag sen baka, klart. Sen har man på vad man vill. Lite mer mjöl kan behövas innan bak.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.