Visa fullständig version : king grub; mjukost och insulinpåslag!
kampsporttjej
2004-03-12, 10:37
i listan över olika livsmedels II, som du king grub postat lite var stans, står det att ost inte har högt II.
trots att det är en mjölkprodukt! how come?
gäller det även för mjukost (1-3% fett)?
vad är skillnaden proteinerna i mjölk/youghurt och ost?
GRYNost har ju skyhögt II som du säger.
och är II något du tar hänsyn till i din egen kost?
FUn-tex SSwinger
2004-03-12, 10:43
Nu när ämnet ändå är uppe, kesella har det högt II?" 1%fett"
King Grub
2004-03-12, 10:50
Originally posted by FUn-tex SSwinger
Nu när ämnet ändå är uppe, kesella har det högt II?" 1%fett"
Ja. 116, med vitt bröd som 100-referens.
King Grub
2004-03-12, 10:52
i listan över olika livsmedels II, som du king grub postat lite var stans, står det att ost inte har högt II.
trots att det är en mjölkprodukt! how come?
I min korrespondens med professor Jeanie Brand-Miller på University of Sydney, som utfört de största och bästa studiera på GI och II frågade jag samma sak, och fick svaret:
I honestly don't know why cheese and milk have such a different Insulin- and Glycemic scores. Maybe because of the way galactose is metabolized, maybe protein, maybe the fat, maybe all of them. I'm not sure. When it comes to milk, cottage cheese, and yoghurt, we are sure that it is bovine proteins that cause the massive insulin secretion, but why it differs so much in cheese is as of yet unknown. We know that it is so, but not why.
och är II något du tar hänsyn till i din egen kost?
Hänsyn ja, men jag låter varken det eller GI eller några andra siffror styra över mig.
kampsporttjej
2004-03-15, 19:01
innebär det att mjukost med 1 % fett :hbang: ur II-synpunkt?
King Grub
2004-03-15, 19:05
Originally posted by kampsporttjej
innebär det att mjukost med 1 % fett :hbang: ur II-synpunkt?
Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.
Originally posted by King Grub
Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.
Bra att du viste King Grub.
Jag har misstänkt det.
kampsporttjej
2004-03-22, 12:43
Västan hårdost 5%= lågt insulinpåslag?
King Grub
2004-03-22, 13:11
Originally posted by kampsporttjej
Västan hårdost 5%= lågt insulinpåslag?
Ja. Eller normalt i alla fall; motsvarande kött eller fisk.
cheesian
2004-03-22, 16:43
Nån som har en II lista att länka till ? :naughty:
King Grub
2004-03-22, 16:45
Originally posted by cheesian
Nån som har en II lista att länka till ? :naughty:
En väldigt begränsad finns här:
http://www.mendosa.com/insulin_index.htm
Det finns inga heltäckande på nätet än. Jag har mycket mer omfattande tabeller från University of Sydney, men dessa kommer inte att finnas tillgängliga för allmänheten förrän nästa vår.
Tråkigt att behöva vänta så länge :(
Nu när man är fast i GI och II träsket vill man ju veta mer (eller inte bry sig allt för mycket om det)
Skull vara kul att veta på:
Vassle
Kasein
Minimjölk
Naturell Yoghurt
Lättfil
Ja, jag är mjölkproduktsberonde men går just nu på avgiftning :D
//Jocke
Alcazara
2004-03-23, 09:16
Originally posted by King Grub
Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.
Vad skulle du tippa att II:t ligger på hos mjukost?
King Grub
2004-03-23, 10:26
Originally posted by Alcazara
Vad skulle du tippa att II:t ligger på hos mjukost?
90-100.
King Grub
2004-03-23, 10:26
Vassle 110+
Kasein 70-80
Minimjölk 115
Naturell Yoghurt 115
Lättfil 115
Alcazara
2004-03-23, 11:19
Originally posted by King Grub
90-100.
Jasså, det ligger såååå högt:eek: Det trodde jag inte. Det blir nog till att käka annat på kvällarna då...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.