handdator

Visa fullständig version : Hemmagjort yoghurtöverdrag


heljis
2013-06-11, 10:09
Tjena,

håller på och experimenterar med hemmagjorda bars, något jag tycker är jättekul. Många recept har chokladöverdrag, men jag skulle vilja testa yoghurtöverdrag istället. Nyttigare (?) och gott :eating: Jag tänker mig något i stil med överdraget på Goodlife Blueberry Delight-baren om någon testat den.

Är det någon som har ett bra recept? Vill gärna att den ska hålla sig "stel" även i rumstemperatur, åtminstone ett tag.

Mickee
2013-06-11, 10:56
Vet inte om det riktigt är detta du är ute efter men här kanske kommer lite tips / inspiration:

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6351844&postcount=1771

Reaper123
2013-06-11, 10:57
Om du vill lyckas med det sistnämda har jag verkligen inga som helst tips...

Men funkar ypperligt att "doppa" i yoghurt och sen slänga in frysen, men blir ju likt glass mjukt i rumstemperatur rätt omgående tyvärr! *grr27*

Mickee
2013-06-11, 11:52
Såg att jag inte hade med tillvägagångssättet i min länk så här kommer en till:

http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/naturgodis-fran-grunden-rosa-proteintoppar/

Tack vare att man värmer upp cream cheese och sen låter det kylas ner igen med yoghurten borde det hålla sig lite mindre kladdig i rumstemperatur.

heljis
2013-06-12, 08:59
Tack för era svar. Jag ska testa ditt recept Mickee, det såg väldigt gott ut. Ska försöka få tag på 5% philadelphia... Om livsmedeldatabasen har rätt är det ju nästan som kvarg i proteininnehåll :)