Visa fullständig version : Hur mycket protein går förlorat? (Ugnspankaka)
theinnocent
2013-01-31, 16:14
Tja!
Brukar göra en stor plåt som jag käkar till frukost.
Recept:
3 äggulor, 7 äggvitor.
250-500g kvarg
2dl mjölk,
2dl grahamsmjöl.
1-2 paket bacon.
Hur mycket protein tror ni går förlorat pga värmen, om den står i ugnen
på 200grader i 25 min?
Provrörsbarn
2013-01-31, 16:17
Det försvinner la ingeting?
theinnocent
2013-01-31, 16:21
Hört att proteinet "går sönder" i för hög värme?
Provrörsbarn
2013-01-31, 16:23
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Naringsvinster-och-naringsforluster-vid-matlagning/
King Grub
2013-01-31, 16:49
Hur mycket protein tror ni går förlorat pga värmen, om den står i ugnen
Inget.
vicarious
2013-01-31, 18:38
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=194886
Något eller högst några gram.
Du får stekskorpa med brunfärgningsprodukter som är förstört lysin.
Spelar ingen roll eftersom det finns massor av protein i kakan och proteinet innehåller massor av intakt lysin.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.