handdator

Visa fullständig version : Keps inom restaurang branschen?


xarizma
2011-05-25, 00:33
Hej och hå. En liten fråga har fastnat i mitt huvud, frågan riktas mest mot folk inom restaurang och mat branschen.


Finns det någon LAG på att man måste bära på någon form utav keps/mössa om man jobbar på random restaurang/matbutik? I detta fall handlar det om en pizzeria.


Någon länk med en garanterad studie vore toppen.


Ciao.

eternallord
2011-05-25, 00:43
Det är "miljö och hälsa" du ska vända dig till. Vet inte hur reglerna ser ut just nu men tror det beror på hur huvudbehåringen ser ut, kort trimmat kommer man undan utan, annars är det keps/mössa som gäller.

O_Wao
2011-05-25, 05:57
Som eternallord säger så är det pga håret, man ska ha något på huvudet när man jobbar i kök, det är normala hygienregler. Har man långt hår ska det dessutom vara ordentligt uppsatt så det inte hänger och slänger på ryggen har jag fått lära mig.

Scratch89
2011-05-25, 06:07
Ja.

Kebab-Arne
2011-05-25, 16:07
Varför struttar isånafall Alexander Nilsson runt i restaurangkök på bra sändningstid utan huvudbonad?

http://www.restaurangvarlden.se/Images/RV/Cache/470/0/1948_091201Tv-klippArtikel.jpg

Ironwoman
2011-05-25, 16:21
Jag jobbar som inspektör. Läs bilaga II kapitel V111 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:226:0003:0021:SV:PDF

Om du har hår eller skägg långre än 3 mm (kör jag med) så ska du ha ett skydd så att håret inte riskerar att hamna i maten. Hår är inte rent (har mikroorganismer som bakterier på sig) och inte heller fräscht att få i maten som kund. Man tappar många hårstrån/dag, det finns studier på det. Personer som endast serverar behöver inget hårskydd, då det inte ser trevligt ut. För mig så får skyddet se ut hur som helst, bara det fyller sin funktion.

eternallord
2011-05-25, 16:34
Jag jobbar som inspektör.
:thefinger

Fartman
2011-05-25, 16:39
Jag jobbar som inspektör. Läs bilaga II kapitel V111 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:226:0003:0021:SV:PDF

Om du har hår eller skägg långre än 3 mm (kör jag med) så ska du ha ett skydd så att håret inte riskerar att hamna i maten. Hår är inte rent (har mikroorganismer som bakterier på sig) och inte heller fräscht att få i maten som kund. Man tappar många hårstrån/dag, det finns studier på det. Personer som endast serverar behöver inget hårskydd, då det inte ser trevligt ut. För mig så får skyddet se ut hur som helst, bara det fyller sin funktion.

Hur brukar folk lösa skäggskydd?

Herr Oberst
2011-05-25, 16:43
Jag jobbar som inspektör.

Tror ni måste jobba lite hårdare faktiskt.

Morrris
2011-05-25, 16:46
Tror ni måste jobba lite hårdare faktiskt.

Hehe. +1

eternallord
2011-05-25, 16:54
Tror ni måste jobba lite hårdare faktiskt.

Snarare börja lägga om arbetsmetodiken. Den erfarenhet jag har av "Miljö och Hälsa" är en helt otroligt missriktad prioritering och verklighetsfrånvarande paragraf-ryttande.

Det finns inte en restaurang i hela Sverige som inte ljuger om vissa delar av sin verksamhet, exempelvis kött-temperatur och dylikt.

PowPow
2011-05-25, 17:49
Jag jobbar som inspektör. Läs bilaga II kapitel V111 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:226:0003:0021:SV:PDF

Om du har hår eller skägg långre än 3 mm (kör jag med) så ska du ha ett skydd så att håret inte riskerar att hamna i maten. Hår är inte rent (har mikroorganismer som bakterier på sig) och inte heller fräscht att få i maten som kund. Man tappar många hårstrån/dag, det finns studier på det. Personer som endast serverar behöver inget hårskydd, då det inte ser trevligt ut. För mig så får skyddet se ut hur som helst, bara det fyller sin funktion.

Hår under 3mm har väl också bakterier i sig?

drakfelt
2011-05-25, 18:51
Hår under 3mm har väl också bakterier i sig?

inte lika hög droprate antar jag

PowPow
2011-05-25, 19:16
inte lika hög droprate antar jag

Är det inte bara att man inte märker det lika mycket?

drakfelt
2011-05-25, 20:16
Är det inte bara att man inte märker det lika mycket?

http://i54.tinypic.com/2cy1r0z.png