Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-10-07, 16:26   #1
Filthy
Registered User
 
Filthys avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Ort: Bålsta
Inlägg: 431
Ok att steka äggen?

Jag är en som inte är så värst förtjust i att käka kokta ägg. Men jag äter gärna stekta ägg... Med lite salt då förståss .

Min fråga är då; förstör det här allt som ägg står för. då menar jag att ägget inte är lika vänligt för dom som bygger kropp...

ok ok jag ska säga det rent ut.. Försvinner det massa nyttiga grejjer om man steker ägget? nyttig för den som vill bli större alltså. För jag vet att kokt ägg ska vara bra men jag vette fan om det blir sämmre när det steks.,.
Filthy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-07, 20:14   #2
Peter
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2001
Inlägg: 1 121
Skillnaden mot kokta är att värmen i ägget blir lite högre när man steker vilket kan skada de känsligare delarna av proteinet. Så stek försiktigt. Sen är det ju inte så bra att steka i massa smör, men det fattar du nog.
Peter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-07, 20:55   #3
Pecca
Dryg, fet och hårig
 
Peccas avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Linköping
Inlägg: 1 697
mmmm.... ett stekt ägg rikligt med smör och så lite mörkt bröd. Kanongott när man är ute och har matsäck med sig


Edit:
Gärna en varm kopp med äkta choklad också!!!
__________________
STRIPPER CREW 2010!!!
O när jag går förbi står flickorna på rad, dom himmlar o ler, trugar och ber:
-Kom med oss ut ikväll följ med oss i natt...
SNYGGAST PÅ KOLOZZEUM!
"Powered by Optimum Nutrition"
Pecca är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-07, 23:16   #4
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Tänkte bara tillägga att du inte behöver vara alltför rädd att använda smör när du steker just ägg, eftersom ägget knappt "tar åt sig" överhuvudtaget av smöret. Sedan huruvida det kanske är bättre att skaffa en teflonpanna i så fall är väl en annan sak
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-08, 07:30   #5
Filthy
Registered User
 
Filthys avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Ort: Bålsta
Inlägg: 431
Ok tackar nu kan jag frossa med ägg.... Sen såklart ska man ju käka tonvis av mors fina pyttipanna
Filthy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-08, 07:41   #6
Muskelsmurfen
Räka
 
Muskelsmurfens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Kungälv
Inlägg: 538
Glöm inte tonfisken
Muskelsmurfen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-10-08, 12:36   #7
Peter
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2001
Inlägg: 1 121
Så är det med många livsmedel att det inte blir så fett trots att man steker det i olja eller smör. Vissa produkter avger till och med mer fett än de suger upp dvs de blir magrare av att stekas. Men tyvärr är det många som häller fettet som samlats i pannan på maten eller gör någon skysåsöver av det och då får man ju i sig fettet ändå.
Peter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 10:02   #8
JoeyP
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2008
Inlägg: 3 951
Så man kan alltså steka sönder proteinet i ägget? :S

Jag brukar steka mina ägg på högsta värme liksom? :S

Waste?
JoeyP är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 10:16   #9
JoeyP
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2008
Inlägg: 3 951
Btw!

Det står att stekta ägg innehåller

200kcal / ca 12.6gram protein" (samma proteinmängd som kokt ägg fast mer kcal) :S

Gäller detta om man steker utan margarin med?
JoeyP är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 12:18   #10
Brickhead
Registered User
 
Brickheads avatar
 
Reg.datum: Nov 2009
Inlägg: 600
Det måste ju vara att dom räknar med margarinet, annars vore det väl ganska sjukt :S
Brickhead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 12:58   #11
Sgart
Registered User
 
Sgarts avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 308
Citat:
Ursprungligen postat av Frazze Visa inlägg
Tänkte bara tillägga att du inte behöver vara alltför rädd att använda smör när du steker just ägg, eftersom ägget knappt "tar åt sig" överhuvudtaget av smöret. Sedan huruvida det kanske är bättre att skaffa en teflonpanna i så fall är väl en annan sak
Vadå knappt tar åt sig av smöret :P ?

Ägget suger åt sig i princip allt matfett skulle jag påstå. Smör som olja.



OnT: Ser inga nackdelar alls att steka äggen, jag själv steker alltid mina ägg numer eftersom det är mkt lättare att äta stora mängder stekt ägg än kokta ägg. Jag äter 10ägg i taget så det spelar ganska stor roll då.

Enda problemet är väl om man steker dom så dom förkolnas, kanske
__________________
Le journale
Sgart är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 13:03   #12
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av JoeyP Visa inlägg
Btw!

Det står att stekta ägg innehåller

200kcal / ca 12.6gram protein" (samma proteinmängd som kokt ägg fast mer kcal) :S

Gäller detta om man steker utan margarin med?
När du steker avges massor av vatten. Då blir energimängden per 100 gram högre såklart. Jämför energiinnehåll i 100 gram vindruvor jämfört med 100 gram russin.

Ägget i sig innehåller lika mycket energi men efter stekning är volymen mindre.

Citat:
Ursprungligen postat av Sgart Visa inlägg
Vadå knappt tar åt sig av smöret :P ?

Ägget suger åt sig i princip allt matfett skulle jag påstå. Smör som olja.
Det har han kanske redan insett under de här åtta åren.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 13:11   #13
Sgart
Registered User
 
Sgarts avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 308
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
När du steker avges massor av vatten. Då blir energimängden per 100 gram högre såklart. Jämför energiinnehåll i 100 gram vindruvor jämfört med 100 gram russin.

Ägget i sig innehåller lika mycket energi men efter stekning är volymen mindre.



Det har han kanske redan insett under de här åtta åren.
Hehe faktum är ju att jag själv ibland blandat ner exempelvis en halv .dl rapsolja i en balja med 10 ägg. Och stekt.

Och jag lovar det är ingen olja kvar i stekpannan när jag plockat ut ägget

En empirisk studie
__________________
Le journale
Sgart är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 13:13   #14
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Sgart Visa inlägg
Hehe faktum är ju att jag själv ibland blandat ner exempelvis en halv .dl rapsolja i en balja med 10 ägg. Och stekt.

Och jag lovar det är ingen olja kvar i stekpannan när jag plockat ut ägget

En empirisk studie
Jo att ägg absorberar fett som en svamp vet jag mycket väl. Gjorde mig bara lite lustig över att du rättade ett inlägg från 2002.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-05-16, 13:15   #15
Sgart
Registered User
 
Sgarts avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 308
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Jo att ägg absorberar fett som en svamp vet jag mycket väl. Gjorde mig bara lite lustig över att du rättade ett inlägg från 2002.
Åfan jag såg inte att tråden var så gammal! Sicken uppgrävning!

Arkeologvarning på denna tråden :o
__________________
Le journale
Sgart är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)