Skördades den 21 Januari.
Skörden bestod mestadels av röd habanero, några få Jalapeño och en bunt piri piris (vissa hade torkat på plantorna då jag väntade med att skörda tills alla mognat).
Den sista pyttelilla habaneron fick växa kvar efter att jag klippte ner alla mina chiliplantor. Anledningen till att många av mina habaneros är så små är förresten för att jag inte gav plantorna någon näring alls i slutet, men de bara fick mer och mer frukt, fick säkert slänga ett trettiotal gröna små habaneros när jag klippte ner en av plantorna.
Av habaneros + jalapeños blev det ca. 0,5kg extremt stark sambal oelek - används flitigt.
Piri Pirisarna plus de små habanerosarna torkade jag i ugnen, jättebra att smula över maten om den känns lite tråkig/smaklös. Väldigt dekorativa torkade också dessutom.
Och min andra stolthet, en kiwanofrukt som äntligen har mognat - jättefin!
Den har fått en ännu djupare vacker orange färg nu när den har legat framme ett tag, men har ingen bild på det. Så här såg den ut som liten bebis:
Snart ska nya sorter sås, har beställt dessa från Reimerseeds (i USA tror jag):
Black Pearl Hot Peppers
Medusa Hot Peppers
Chinese Five Color Hot Peppers
Hot Pepper Mix (massa olika sorter, ska bli spännande!)
Aji Dulce Hot Pepper - Strain 2 (Väldigt spänd på denna, då den ska smaka som en habanero, men utan styrkan, habaneros är nämligen jättegoda, men de är så starka att man inte kan njuta av deras smak särskilt mycket.)