2006-04-24, 20:35
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
|
Kokosbollar som de gör på cafeterian?
Vågade inte riktigt använda negerbollar, men ni get it.
Frågan är, vad är hemligheten bakom bagerier/cafeteriors negerbollar?! För hur man än försöker, så går det ju inte göra likadana hemma. Någon som har något insiderrecept? Letat i något år efter detta, men inga vafeterior i stan vill lämna ut sitt recept :P
|
|
|
2006-04-24, 23:03
|
#2
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 013
|
Uh? Äkta smör mycket kakao och en slatt kaffe.
det är det viktiga
__________________
|
|
|
2006-04-25, 00:53
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 60
|
Som föregående talare sa, riktigt smör är key. Samt slatten kaffe.
Vissa korkade folk använder sig av kaffepulver.
|
|
|
2006-04-25, 09:05
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Kalmar
Inlägg: 8
|
Jag visste att jag inte skulle klicka på den här tråden..
man blev ju så sugen på å gå å sätta sig på ett fik
|
|
|
2006-04-25, 12:06
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
|
Jag har då bannemig testat med riktigt smör och riktigt kaffe, men lyckas inte ändå! Hur svårt kan de vara liksom? :/
Mental och Generic: Har ni ngt recept som är snarlikt de man får på cafet? Tänkte så jag kunde jämföra vad som är galet i mitt :P
|
|
|
2006-04-25, 13:40
|
#6
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 013
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Jag har då bannemig testat med riktigt smör och riktigt kaffe, men lyckas inte ändå! Hur svårt kan de vara liksom? :/
Mental och Generic: Har ni ngt recept som är snarlikt de man får på cafet? Tänkte så jag kunde jämföra vad som är galet i mitt :P
|
recept? hmm, näe
Utgick löst från det som fans bakpå ett havregrynspaket, men mera smör och höftade rätt friskt med kakao och övriga ingredienser, sen fick den dra i kylen över natten och sedan stå i rumsremperatur i ca en timme innan servering, och de ska vara stooora, mer än en ska man inte få i sig utan våld
__________________
|
|
|
2006-04-25, 13:45
|
#7
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 013
|
jag tror att anlednignen att inget cafe vill ge dig sitt recept är för att de höftar.
De har inget recept, men det är tuffare att säga att det är hemligt, för då måste du ju gå dit för att käka dem.
__________________
|
|
|
2006-04-25, 14:12
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 20
|
mixa allt, framförallt havregrynen till fint fint spån, då får du samma innehåll som på delicatobollarna.
|
|
|
2006-04-25, 14:22
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: May 2003
Ort: Nkpg
Inlägg: 1 797
|
Citat:
Ursprungligen postat av PPS07
mixa allt, framförallt havregrynen till fint fint spån, då får du samma innehåll som på delicatobollarna.
|
japp, där har du hemligheten! Jag bakar chokadbollar till ett cafe varje vecka, och som fler nämde så är riktigt smör, BRA cacao & starkt kaffe också viktigt, sen mixa allt ordentligt så blir det lika bra som på cafe ska du se
|
|
|
2006-04-25, 14:27
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 20
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jonna
japp, där har du hemligheten! Jag bakar chokadbollar till ett cafe varje vecka, och som fler nämde så är riktigt smör, BRA cacao & starkt kaffe också viktigt, sen mixa allt ordentligt så blir det lika bra som på cafe ska du se
|
Ja själv gör jag mina bollar på dominikansk ren cacao och santa domingo kaffe, fint det
|
|
|
2006-04-25, 14:35
|
#11
|
Fetare än Jesus
Reg.datum: Mar 2003
Inlägg: 7 110
|
Samt att man betalar typ 20 spänn för dom jävlarna. Då blir det automatiskt godare.
|
|
|
2006-04-25, 14:38
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: May 2002
Ort: Skamträsklidn
Inlägg: 22 303
|
Citat:
Ursprungligen postat av HookersUnited
Samt att man betalar typ 20 spänn för dom jävlarna. Då blir det automatiskt godare.
|
Haha ja! Db ftw!
|
|
|
2006-04-25, 15:01
|
#13
|
Hobby huligan.
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Melbourne, USA
Inlägg: 799
|
Tricket är att mixa dem riktigt länge, typ fem minuter i matberedaren eller tio min med elvisp. Så havregrynen finfördelas och de smälter lättare i munnen, blir riktigt fluffiga och goda
*svisch* (gone to the kitchen)
|
|
|
2006-04-25, 20:38
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 086
|
Citat:
Ursprungligen postat av Juliette
Tricket är att mixa dem riktigt länge, typ fem minuter i matberedaren eller tio min med elvisp. Så havregrynen finfördelas och de smälter lättare i munnen, blir riktigt fluffiga och goda
*svisch* (gone to the kitchen)
|
Kan man verkligen finfördela havregryn med elvisp?
|
|
|
2006-04-25, 21:02
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
|
Aaah! Nu jävlar, blir att köra en supersats i matberedaren på lördag iom. ätardagen, att jag inte tänkte på mixningen, då det ofta är havregrynskoncistensen som förstör en del. ^^
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:56.
|
|