Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Allmänt Forum

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-09-28, 15:26   #1
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Ont i halsen i flera veckor

postar här eftersom jag sett fler med samma problem på forumet! Ni får väldigt gärna PM:a mej om vad ni tror det var/är och hur ni löste det. m.m. allt som kan vara intressant, nåväl.

Har haft ont i halsen till och från i kanske snart en månad nu (inte räknat)
ibland har det nästan varit borta och ibland har man bara suttit och väntat på att hela skiten ska braka loss. Har kännts helt eller nästan bra och har kört igång träningen igen, med kort varaktighet. tränat då och då ej regelbundet..blandat mitt livs pass med riktiga skitpass men mest haft långa viloperioder. Gick till skolsyster som hänvisade mig till vårdcentralen. Där fick jag vänta 90 minuter (GRR!) på ett halsflusstest. där de inte såg nåt speciellt. Sänkan normal, halsen likaså, fast röd och irriterad (hur nu det kan vara normalt begriper jag inte??) Sköterskan gav mig träningsförbud och bad mig återkomma om en vecka om det inte blivit bättre. (Vad fan de ska kunna göra åt det då fattar jag inte) På fredag har den veckan iaf gått.

Det är främst vid uppvaknandet smärtan ger sig tillkänna, men efter en rejäl frukost brukar det försvinna. Vilket borde peka på någon typ av allergi men familjen kör fortfarande samma tvättmedel. Kan det vara luftfuktigheten som retar halsen då, och vad fan gör man åt det?

Vill nämligen minnas att jag hade ungefär samma problem förra året. Kom att tänka på det nu då vi har konditionstest imorgon (ska inte va med!) eftersom jag inte kunde vara med förra året p.g.a. halsen. Torr i halsen är jag också konstant (var ganska torr i de i somras med) men liten försämring är iaf märkbar. Slem i halsen också vilket troligtvis beror på överintag av laktos. har korrigerat det intaget nyss och äter/dricker endast mjölk till morgongröten. Får ge det några dagar innan jag kan uttala mej, men det som talar emot att det är laktosen är väl att jag lätt pallat med större mängder, runt 1 liter uppskattningsvis förut iofs. med lite slem i halsen då också. trott att det var ofarligt.

Det som talar för ett virus är väl att jag varit ganska snuvig periodvis (lite bättre med det nu) inget missfärgat snor, bara väldigt "rinnigt"

Som om detta inte vore nog skäller morsan på att det är mitt höga intag av protein, främst drinkar som lett till detta. hon vet fan inte vad högt proteinintag är!

Oj nu har jag skrivit en hel del. Hoppas bara någon som varit med om liknande här kan ge mej tips om det finns några. Lite luddigt uttryckt jag slits mellan hopp och frörtvivlan allteftersom halsontet pendlar i styrka dagarna emellan. Känner enorm frustration och vill ibland träna trors riskerna (död). I nästa sekund är motivationen försvunen och jag orkar inte tänka på träning. Men vet ju innerst inne att man inte får träna med halsont och har ju hela livet på mig efter den här skiten att bygga! Har inga förhoppningar och ingen här är ju doktor men kanske kan vi enas om något iaf, ringa in problemet som farsan till en kompis uttryckte det.
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 18:18   #2
hum
wohoo kl 00.00!
 
hums avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Inlägg: 1 549
Gjorde en tråd om samma problem för nån vecka sen, då verkade ingen ha något bra svar.

Hoppas nån har det nu!
hum är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 18:20   #3
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Citat:
Ursprungligen postat av hum
Gjorde en tråd om samma problem för nån vecka sen, då verkade ingen ha något bra svar.

Hoppas nån har det nu!
jaaaa

Du har samma problem säger du? kan du inte berätta lite? kanske kan byta erfarenheter

Och jag har sett fler såna som dej och mej, det är jag säker på! 100%
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 18:21   #4
Callister
Fetförbrännarn
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
Du kanske sköter träningen helt fel och kroppen blir kaos, eller kanske inte.

Röker du?
Callister är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 18:24   #5
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Citat:
Ursprungligen postat av Callister
Du kanske sköter träningen helt fel och kroppen blir kaos, eller kanske inte.

Röker du?
Nej, jag är mkt mer medveten nuförtiden. äter mer och nyttigare nu än förut och träningen är densamma. inget spec, 3-4 dagar i veckan som vanligt.
Nej

Sover på nätterna gör jag också, lite mer än förut. (kan ju iofs va tecken på förkylning) Men går och lägger mej tidigare nu..Oftast över 7 timmar. aldrig under 6
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 20:50   #6
platniklas
Registered User
 
platniklass avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Enskede/Sthlm
Inlägg: 106
Hej Big_Vik.
Läs gärna dessa trådar så kanske dina problem löser sig:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ad.php?t=27965
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...d.php?p=582694

Det är flera som haft liknande problem, jag tycker jag ser det oftare och oftare nu för tiden.
Själv har jag haft liknande problem i över 3 år.
Och nu har det blivit ÄNNU värre.
Nu är jag sjuk varannan vecka-frisk varannan vecka, har varit så i 2-3 månader nu.

Styrketräning, vad är det?Vänligen Niklas.
__________________
"Mängden dopingpreparat som säljs illegalt i Sverige (polisens och tullens uppskattningar) skulle kunna hålla en smärre armé av BB igång, men det finns det ju inte. Så misstanken måste ju ligga på att majoriteten tas av en grupp som inte kan nånting, inte vet nånting och aldrig kommer att bli nånting."
-Allan
platniklas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-28, 21:12   #7
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
där har du rätt! inte vart förkyld förut..max 1 gågn/år..
bara i vintras blev det minst 3 ggr i sanbb följd, vilket suger!
verkar som bakterier o virus o annan dynga ska ta igen de förlorade åren
tack för länkarna!

Är det såhär det känns att ha AIDS???

Senast redigerad av Big_Vik den 2004-09-28 klockan 21:14.
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 12:08   #8
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Utredningen fortsätter:

Läget imorse: Ont i halsen, torr. Dagen i övrigt har varit okej det är ungefär då jag mått såhär jag börjat träna igen, ska nog vänta några dagar extra.

Eftersom folk tror att det beror på sömn/mat har jag skrivit upp lite info. enjoy!

Sömn:
Går i regel och lägger mig innan 23 varje kväll. (tidigare än förr) Upp 06.30 på morgonen. Försöker lägga mig i tid på helgerna också, och sover lite mer ibland, lite mindre andra gånger. inget jag mätar eller tänkt på.

Kosten:
Kosten jag nästan helt uteslutande kör på veckorna, några mål mindre på helgerna av naturliga skäl och på fredagar äter jag lite godis ibland.

Mål.1. Vassledrink i vatten (0,5-1 dl exell) 20 min senare.
Mål.2. 2 port. havregrynsgröt, 4 dl mjölk, lite frukt/bär/sylt i gröten, 1-2 grova brödskivor med lättmjukost, 2 dl apelsinjuice, mivitotal, 1 tsk linförolja
Mål.3. Ett jävla lass skolmat, vatten, frukt (om finns). dock lite/inga grönsaker
Mål.4. 3 ägg, några grova brödskivor med lättmjukost, 2 dl juice
(här ska efterträningsmålet på 1,5 dl exell och 1 dl strösocker eller bananer ligga men det har ju inte blivit på länge)
Mål.5. Middag hemma: kött/fisk eller liknande med potatis/pasta/ris (tar alltid för mej mer kött) lite grönsaker.
Mål.6. 1 dl Protec i vatten, äpple
Mål.7. i burk tonfisk, börjat med en matsked rapsolja här för att få i mej mer fett på morsans inrådan (tro det eller ej) '

Kanske en aning lite grönsaker och borde dricka mer vatten vilket jag är medveten om men antagligen bättre än 99/100 i samma ålder. Och det är INTE för lite kalorier eftersom jag går upp i vikt ganska bra av det här. Detta beror ju förstås på att jag inte kan träna ordentligt, bara några sketna promenader men aptiten har jag hursomhelst kvar.

Är 16 år (född december) 1.80 lång och väger kanske 83 kg nu (vet inte hur mkt vatten som släppt sen jag stoppade kreatinkuren) är inte fet, fast en bra bit ifrån myshård också.

Träning: Aldrig tränat styrketräning mer än 4 ggr/vecka. och kör aldrig över 90 minuter. Körde kondition (2 ggr/vecka) i somras, men i höst har detta varit omöjligt p.g.a. halsen. Tar regelbunda viloveckor, fast ibland blir det sjukveckor också.

Preparat jag tagit/tar:
Käkat vitlökskapslar sen i fredags. Wallda högkoncentrerade även innehållandes A,C och D-vitaminer. Alltid tagit echinagard med gott resultat förut men för..har svårt att komma ihåg hur länge sedan..men det har iaf inte hjälpt sen i somras/våras kanske tagit det några gånger om dagen nu då halsen varit som värst, detta tillsammans med halstabletter (fisherman) och varm dryck har iaf tagit bort symptomen.

Immunförsvaret:
Aldrig varit sjuk förut kanske max 1 gång/år. Men i vintras hände nånting. hade feber/förkylning 3 ggr i snabb följd. och efter det har jag haft ganska regelbundna fast ganska lätta förkylningar= ont i halsen.

Senast redigerad av Big_Vik den 2004-09-29 klockan 12:12.
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 12:48   #9
Maaattias
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 780
Det kan va körtelfeber! Jag hade väldigt knepigt i halsen en långtid gjorde 1 halsflusstest! Ibland hade jag mer ont och ibland mindre ..

Sen fick jag tillslut reda på att jag hade körtelfeber!
Maaattias är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 13:12   #10
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Citat:
Ursprungligen postat av Maaattias
Det kan va körtelfeber! Jag hade väldigt knepigt i halsen en långtid gjorde 1 halsflusstest! Ibland hade jag mer ont och ibland mindre ..

Sen fick jag tillslut reda på att jag hade körtelfeber!
illa hur mår du nu då? tränar du för fullt igen?

men jag har ju inte feber, mår ju ganska bra förutom halsen..okej seg som fan vissa dagar andra märks det inte. hur tar man reda på om man har det? jag har ju gjort hlasflusstest redan
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 13:27   #11
FUn-tex SSwinger
Dont do drygs
 
FUn-tex SSwingers avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö Kulturelitens Mecka
Inlägg: 839
Hade samma problem som dig för 2-3 år sedan, strula med det ett x antal månader.


Lösning - Gick till min doktor lämna blodprov, fick resultatet, inga virus i kroppen och inga infektioner "=fritt fram", gick igenom min sov miljö slängde ut mattan, några filter, fick tillfä'lligt sån allergie inhalator av doktorn, 1 månad senare allt tip topp igen. Så fixa ett sånt blodprov.
__________________
The show must go on
FUn-tex SSwinger är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 13:33   #12
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Citat:
Ursprungligen postat av FUn-tex SSwinger
Hade samma problem som dig för 2-3 år sedan, strula med det ett x antal månader.


Lösning - Gick till min doktor lämna blodprov, fick resultatet, inga virus i kroppen och inga infektioner "=fritt fram", gick igenom min sov miljö slängde ut mattan, några filter, fick tillfä'lligt sån allergie inhalator av doktorn, 1 månad senare allt tip topp igen. Så fixa ett sånt blodprov.
Förstår inte riktigt vad för typ av blodprov bara.? du menar väl inte sänkan som man tar med ett stick i fingret för det har jag gjort.. fast är väl bara fråga på sjukhuset. Har nytvättade sängkläder nu vilket inte hjälpte, morsan säger att det är samma tvättmedel som vanligt... vet du vad det var som hände, såhär i efterhand? och kan du berätta lite mer om inhalatorn, när använde du den?

tack för hjälpen

/Viktor
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 13:54   #13
FUn-tex SSwinger
Dont do drygs
 
FUn-tex SSwingers avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö Kulturelitens Mecka
Inlägg: 839
Citat:
Ursprungligen postat av Big_Vik
Förstår inte riktigt vad för typ av blodprov bara.? du menar väl inte sänkan som man tar med ett stick i fingret för det har jag gjort.. fast är väl bara fråga på sjukhuset. Har nytvättade sängkläder nu vilket inte hjälpte, morsan säger att det är samma tvättmedel som vanligt... vet du vad det var som hände, såhär i efterhand? och kan du berätta lite mer om inhalatorn, när använde du den?

tack för hjälpen

/Viktor


Alltså det är inget stick i fingret utan riktigt blodprov, sen skickas det tydlingen på analys, så kan dom se med 99.99% om man har nått virus i kroppen eller en infektion"kommer inte ihåg vad provet heter på fackspråk men dom nere på vårdcentralen måste ju veta det", Nu kommer jag itne ihåg vad inhaltorn hette med det är ingen astma inhaltor iallafall, så inget farligt. Hon skrev ut den ganska snabbt fast jag fick topp betygen i den där blåsmaskinen. Testa också innan jag gick till doktorn med att byta sängkläder hjälpte föga tills jag slängde ut mattan+ bytte postion på sängen i rummet, fast amn märkte det itne direkt tog 1-2 månader innan alllt var hundra igen. Mycket psykiskt också så fort man vet att man itne har nån infektion/förkylning så blir allt så mycket lättare även om halsen känns uppriven. det är inte så att du är mycket täppt i näsan under natten så du andas med munnen och torkar ut slemhinnorna i halsen?
__________________
The show must go on
FUn-tex SSwinger är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 14:07   #14
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 311
Citat:
Ursprungligen postat av FUn-tex SSwinger
Alltså det är inget stick i fingret utan riktigt blodprov, sen skickas det tydlingen på analys, så kan dom se med 99.99% om man har nått virus i kroppen eller en infektion"kommer inte ihåg vad provet heter på fackspråk men dom nere på vårdcentralen måste ju veta det", Nu kommer jag itne ihåg vad inhaltorn hette med det är ingen astma inhaltor iallafall, så inget farligt. Hon skrev ut den ganska snabbt fast jag fick topp betygen i den där blåsmaskinen. Testa också innan jag gick till doktorn med att byta sängkläder hjälpte föga tills jag slängde ut mattan+ bytte postion på sängen i rummet, fast amn märkte det itne direkt tog 1-2 månader innan alllt var hundra igen. Mycket psykiskt också så fort man vet att man itne har nån infektion/förkylning så blir allt så mycket lättare även om halsen känns uppriven. det är inte så att du är mycket täppt i näsan under natten så du andas med munnen och torkar ut slemhinnorna i halsen?
Ja, på fredag skulle jag återkomma om det inte var bra. får väl ringa och beställa tid imorgon gissar jag. självklart är det en psykisk bit också men att något är fel med min kropp, alltså halsen behöver man väl inte tvivla på. Jo, där har vi en idé!!! jag är ganska täpp i näsan nu också. Vet att många kör med nässpray men morsan har alltid fräst åt mej så fort den kommer på tal, så det kör jag inte ofta. vad är det som är så farligt med den? vissa elitidrottsmän, längdåkare och så är ju nästan beroende låter det som
Ikväll ska jag pröva med nässpray..funderat på att möblera om i rummet också. har ingen matta dock.
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-29, 14:19   #15
FUn-tex SSwinger
Dont do drygs
 
FUn-tex SSwingers avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö Kulturelitens Mecka
Inlägg: 839
Du där finns nässpray på recept med kortison "verkar enbart lokalt i näsan perfekt när man tränar, som man kan använda under en lång tid gemfört med vanlig nässpray" som jag också körde, var osså täppt som fan, funka rätt hyfsat.
__________________
The show must go on
FUn-tex SSwinger är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)