Ja, värmen förstör proteintillskottet då det inte är anpassat till såpass högra grader. Det finns proteintillskott som t ex BakePro som är mer anpassat till att värmas.
Njaa...du får brunfärgningsreaktioner.
Olika amiosyror reagrar med andra ämnen i pannkakorna och förstörs på molekylnivå. Ett exempel är att aminosyran lysin reagerar med mjölksockret och vi får brungfärgningsreaktioner ( smak på pannkakorna ).
Nu så finns det ett överskott av aminosyrorna som är mest känsliga så förlusterna brukar inte påverka näringsvärdet. Det går alltså fortfarande att bygga muskler av kakorna.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Om jag kommer ihåg så innebär denaturering att ett protein förlorar sin struktur (t ex när man kokar ägg så att det blir fast), vilket inte borde vara någon fara för hur vi kan utnyttja proteinet, aminosyrrna finns ju fortfarande där och vår kropp kommer ända att denaturera proteinet innan aminosyrorna tas upp.
Men om individuella aminosyror förstörs så ändras ju förstås aminosyreprofilen, men nu verkade det inte vara någon större fara eftersom det var mest överskottsaminosyrorna som drabbades.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
Okej, så vad gällande wheytillskott så går det ändå att använda det vid pannkaksstekning utan att det blir skit då det denatureras men aminosyreprofilerna ändras inte, så man får nytta av det ändå. Gottcha!