Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-10-03, 21:19   #1
Storoxen
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2009
Inlägg: 13
Steka protein pulver?

Gjorde pankakor och bytte ut en dl mjöl mot en dl whey 80... kan stekningen förstöra protein pulvret?
__________________
Bänk: 140 kg

Mark: 210 kg

Knäböj: 3x200 kg
Storoxen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-03, 21:25   #2
AmericanDragon
Registered User
 
AmericanDragons avatar
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 1 086
Ja, värmen förstör proteintillskottet då det inte är anpassat till såpass högra grader. Det finns proteintillskott som t ex BakePro som är mer anpassat till att värmas.
AmericanDragon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 17:44   #3
Torsk_ole
Fil.Kand Oxéfilé
 
Torsk_oles avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Ort: Allt från söder till norr
Inlägg: 1 360
Hur går det sönder?
Torsk_ole är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 18:34   #4
AmericanDragon
Registered User
 
AmericanDragons avatar
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 1 086
Proteinet denatureras. Det ändrar proteinstruktur.
AmericanDragon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 18:41   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 820
Njaa...du får brunfärgningsreaktioner.
Olika amiosyror reagrar med andra ämnen i pannkakorna och förstörs på molekylnivå. Ett exempel är att aminosyran lysin reagerar med mjölksockret och vi får brungfärgningsreaktioner ( smak på pannkakorna ).

Nu så finns det ett överskott av aminosyrorna som är mest känsliga så förlusterna brukar inte påverka näringsvärdet. Det går alltså fortfarande att bygga muskler av kakorna.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 21:42   #6
AmericanDragon
Registered User
 
AmericanDragons avatar
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 1 086
Så proteinet denatureras inte alls eller det denatureras men inte så det blir någon märkbar skillnad?
AmericanDragon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 21:51   #7
Sniggel
Registered User
 
Sniggels avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
Om jag kommer ihåg så innebär denaturering att ett protein förlorar sin struktur (t ex när man kokar ägg så att det blir fast), vilket inte borde vara någon fara för hur vi kan utnyttja proteinet, aminosyrrna finns ju fortfarande där och vår kropp kommer ända att denaturera proteinet innan aminosyrorna tas upp.
Men om individuella aminosyror förstörs så ändras ju förstås aminosyreprofilen, men nu verkade det inte vara någon större fara eftersom det var mest överskottsaminosyrorna som drabbades.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia Visa inlägg
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
C4L
Sniggel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-04, 23:07   #8
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av AmericanDragon Visa inlägg
Så proteinet denatureras inte alls eller det denatureras men inte så det blir någon märkbar skillnad?
Denaturering = strukturen förstörs/förändras. Det betyder inte nödvändigtvis att kroppen inte kan ha nytta av proteinet.

What Sniggel said.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-10-05, 07:19   #9
AmericanDragon
Registered User
 
AmericanDragons avatar
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 1 086
Okej, så vad gällande wheytillskott så går det ändå att använda det vid pannkaksstekning utan att det blir skit då det denatureras men aminosyreprofilerna ändras inte, så man får nytta av det ändå. Gottcha!
AmericanDragon är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)