2011-12-05, 23:56
|
#16
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 650
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Man bygger alltid muskler, oavsett kalori- eller proteinintag. Samtidigt bryter man ner muskler. Svårigheten är att få uppbyggnaden större än nedbrytningen. Ett högt proteinintag gör chanserna mycket större att uppbyggnaden blir minst lika stor som nedbrytningen sett över dygnet, även vid energiunderskott.
|
tack, bra och raka svar!
så kroppsvikt ggr2 förhindrar endast muskelnedbrytning mer.
så det blir nästan plus minus noll och därför äter folk gärna så mycket protein som det bara går.
|
|
|
2011-12-05, 23:59
|
#17
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Oslo/Vänersborg
Inlägg: 4 136
|
Citat:
Ursprungligen postat av SannaK
tack, bra och raka svar!
så kroppsvikt ggr2 förhindrar endast muskelnedbrytning mer.
så det blir nästan plus minus noll och därför äter folk gärna så mycket protein som det bara går.
|
Nej, nu vrider du på ord igen. Man förhindrar inte endast muskelnedbrytning när man äter mycket protein. Man stimulerar muskelproteinsyntesen (mer protein ger större stimuli av MPS) för att få en så bra proteinbalans som möjligt. Där finns det flera faktorer som spelar in, och det är inte säkert att man får en positiv balans, alltså att man blir större, bara för att man äter tillräckligt med protein.
|
|
|
2011-12-06, 00:03
|
#18
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 650
|
Citat:
Ursprungligen postat av Proxy
Nej, nu vrider du på ord igen. Man förhindrar inte endast muskelnedbrytning när man äter mycket protein. Man stimulerar muskelproteinsyntesen (mer protein ger större stimuli av MPS) för att få en så bra proteinbalans som möjligt. Där finns det flera faktorer som spelar in, och det är inte säkert att man får en positiv balans, alltså att man blir större, bara för att man äter tillräckligt med protein.
|
jag försöker förstå och sammanfatta allt rätt i förståerliga ord.
så jag inte skapar trådar och ändå inte förstått något efter hela diskussionen!
|
|
|
2011-12-06, 00:08
|
#19
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 413
|
Både muskeluppbyggnad och muskelnedbrytning pågår hela tiden, dygnet runt.
Ett högt proteinintag stimulerar muskeluppbyggnaden.
Vid energiunderskott är nedbrytningen muskelprotein större än nybildningen av muskelprotein, om man äter lite protein (och ännu mer så om man inte styrketränar eller på annat sätt belastar sina muskler med tungt fysiskt arbete). Samtidigt är energiunderskottet enda sättet att få förbränningen av kroppsfett att vara större än inlagringen av kroppsfett. Båda dessa saker pågår också samtidigt.
Både ett högt proteinintag och styrketräning stimulerar muskeluppbyggnaden, så att chanserna är större att uppbyggnaden blir minst lika stor som nedbrytningen, även om man har en annan katabol faktor som påverkar (kaloriunderskottet).
Fettförlust (inlagring minus förbränning av kroppsfett, där förbränningen är större) är katabolism, medan muskeltillväxt (muskeluppbyggnad minus muskelnedbrytning, där uppbyggnaden är större) är anabolism. Motsatser. Därför går det inte att optimera båda sakerna samtidigt. Men styrketräning och proteinintag gör att chanserna för att man skall åtminstone behålla muskelmassan på samma nivå vid energiunderskott är mycket större. Gör man allt rätt och har goda gener kan man tom åstadkomma en ökning av muskelmassan vid energiunderskott, åtminstone till en början. Börjar man bli tävlingshård finns det ingen som ökar i muskelmassa, utan får inrikta sig på att inte förlora.
Vid energiöverskott behövs inte lika mycket protein för att öka i muskelmassa; själva energiöverskottet är en minst lika stor faktor för tillväxt. Men även här är det protein som stimulerar muskeluppbyggnaden, och även här går det snabbare och lättare att öka muskelmassan om man äter mycket protein.
|
|
|
2011-12-06, 11:21
|
#21
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Klockrent inlägg av KG. Tack.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2011-12-06, 11:42
|
#22
|
Förslag?
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Malmö
Inlägg: 23 774
|
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious
Klockrent inlägg av KG. Tack.
|
Någon slags sticky på den som förtydligande/tillägg till Deffguiden vore perfekt.
__________________
Jag ger inte sjukgymnastisk rådgivning via PM. Om vi etablerat en vårdrelation svarar jag inte på PM som rör din skada: Ring mig på arbetstid.
Citat:
Ursprungligen postat av eternallord
Det krävs en bildad person för att reservera sin åsikt när man inte är tillräckligt påläst.
|
|
|
|
2011-12-06, 13:42
|
#23
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
|
Citat:
Ursprungligen postat av SannaK
tack, bra och raka svar!
så kroppsvikt ggr2 förhindrar endast muskelnedbrytning mer.
så det blir nästan plus minus noll och därför äter folk gärna så mycket protein som det bara går.
|
"Plussidan" blir högre vid högre proteinintag, men hur stor minussidan blir i förhållande till detta vet man inte. Därför kan man inte säga att ett högt proteinintag minskar förlusten av muskler (vid underskott), då det lika gärna kan bli så muskelförlust uteblir och istället vänds till muskeltillväxt! Om man ska vara riktigt petig alltså.
Men i de flesta fall innebär det nog en minskning av muskelförlusten pga större uppbyggnad, men inte så stor som nedbrytningen.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
|
C4L
|
|
|
2011-12-06, 18:23
|
#24
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 822
|
Måste vara helt omöjligt att INTE komma upp till 2 g / kg kroppsvikt ifall man är aktiv och äter en blandad kost.
Vår teoretiska flicka på 60 kg som förbränner 2500 kcal genom att träna 4 -5 tränigspass/vecka och cyklar till skolan/jobbet måste leva på vitt bröd och marmelad för att inte komma upp till 120 g protein på en dag.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2011-12-06, 18:55
|
#25
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 2 859
|
Nja så behöver det inte vara, många kan äta ungefär på det här viset:
Frukost: 1 portion müsli med fil + 1 glas juice och en macka med smör och ost ca 700 kcal, 25 g protein
Lunch: Pytt i panna ca 30 g protein 750 kcal
Mellanmål: Frukt och en macka med smör och en ostskiva: ca 8 g protein, 250 kcal
Middag: 800 kcal, Falukorv med potatismos och grönsaker 35 g protein.
2500 kcal; 98 g protein.
|
|
|
2011-12-06, 19:22
|
#26
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 822
|
Vilken bra proteinkvalité du fick ihop där
Bra, kompletta, proteinkällor som kött, mjölk, ost som kompleteras med vete där svavelaminosyrorna brister och potatis som inte är så uselt det heller.
Det kommer att finnas massor med EAA i blodet efter de måltiderna som kommer förse musklerna med både stimuli och byggstenar.
Jag kan sätta en hel del ära och anseende på att dessa 1.5 g / kg är långt bättre än vad någon tror på Kolozzeum
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2011-12-06, 19:41
|
#27
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 4 745
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Vilken bra proteinkvalité du fick ihop där
Bra, kompletta, proteinkällor som kött, mjölk, ost som kompleteras med vete där svavelaminosyrorna brister och potatis som inte är så uselt det heller.
Det kommer att finnas massor med EAA i blodet efter de måltiderna som kommer förse musklerna med både stimuli och byggstenar.
Jag kan sätta en hel del ära och anseende på att dessa 1.5 g / kg är långt bättre än vad någon tror på Kolozzeum 
|
Ja det är inte dåligt protein men det är fortfarande inte 120g och det kan nog bli mindre om man äter mycket av diverse "special k", nötblandningar och what not.
Den mat som de flesta tror är bra har oftast låg fetthalt och mycket kolhydrater.
|
|
|
2011-12-06, 20:34
|
#28
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 822
|
Citat:
Ursprungligen postat av WHITEFOLKS
Ja det är inte dåligt protein men det är fortfarande inte 120g och det kan nog bli mindre om man äter mycket av diverse "special k", nötblandningar och what not.
Den mat som de flesta tror är bra har oftast låg fetthalt och mycket kolhydrater.
|
Nej. Det blir bara 1.5 gram / kg men det kanske motsvarar de magiska 2.0 g / kg som alla strävar mot.
Proteinkvaliten blev så hög att det rimligen borde finnas med gott om EAA i blodet under lång tid. Ifall vi kan få till en hästspark på proteinsyntesen som 6 gram rent EAA är tveksam men vi borde få tillräckligt med EAA i blodet för att få NÅGON effekt på proteinsyntesen.
Jag tycker att special K är en utmärkt källa till protein. Vete, vetegluten och skummjölk som kompletteras med filmjölk blir ett BV högt över alla proteinpulver på marknaden.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2011-12-07, 08:45
|
#29
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 2 859
|
Special K har väl ca 360 kcal/100 g tror jag, medan t.ex. ICA crunchy har 440. Fan värt att konditionsidrotta som tusan bara för att äta mängder med ICA crunchy jordgubb med 3 procentig mjölk eller yoghurt. Sjukt gott är det..
|
|
|
2011-12-07, 08:49
|
#30
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Citat:
Ursprungligen postat av begt
Special K har väl ca 360 kcal/100 g tror jag, medan t.ex. ICA crunchy har 440. Fan värt att konditionsidrotta som tusan bara för att äta mängder med ICA crunchy jordgubb med 3 procentig mjölk eller yoghurt. Sjukt gott är det..
|
Hur kom Crunchy in i bilden? 460 per 100g tyder ju bara på att det innehåller mer fett.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:09.
|
    
|