2009-08-03, 20:37
|
#391
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av WorkOutBuddy
Vad ger dig inte cancer idag?
|
Undrar hur många gånger det där har dykt upp i den här tråden nu. Lika totalt felaktigt varenda gång men likförbaskat upprepas det.
INGET "ger" cancer och det som är carcinogent idag var även carcinogent för 20 år sedan och 100 år sedan. Att det sedan finns FLER faktorer idag än för 100 år sedan och att vi sedan dess upptäckt fler samband i forskninge för vad som förefaller gynnsamt/ogynnsamt är en annan sak.
|
|
|
2009-08-03, 20:41
|
#392
|
Banned User
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 1 411
|
Vad menas med "cantonese-style salted fish"?
Som jag har förstått det är t.ex. rökt lax något man ska hålla sig ifrån?
Hur är det med gravad lax? Går det under cantonese-style salted fish eller?
|
|
|
2009-08-04, 06:45
|
#393
|
Lever på gamla meriter
Reg.datum: May 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 3 152
|
Citat:
Ursprungligen postat av Apos78
Risken för att nivåerna av vitamin A ska bli toxiskt höga varierar också beroende på källan. Retinol från livsmedel, med vissa undantag, har en mindre benägenhet att bidra till en toxicitet. Leverpåverkan är väl annars ett orosmoment vid alltför höga intag då förråden överfylls. Gissar att du inte är gravid men höga doser kan ev. vara en riskfaktor för fetal påverkan.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Frumpish
Nu misstänker jag att benskörhet av vitamin A är något man drabbas av långt senare i livet så att du har svårt att bryta benen just nu innebär inte att du kommer undan utan skador med ett skyhögt intag av vitamin A.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Ja det finns storrökare som inte har lungcancer också. Så risken finns nog inte.
Skelettskador och akuta leverskador. En teori om varför André äventyrsresande besättning dog är att de kan ha fått A-vitaminförgiftning från all isbjörnslever som visst skall vara det mest A-vitminrika som finns. Men det är bara en skröna antagligen. 
|
Tack var svaren!  Nu vet jag inte om det hjälper men jag är sån som pimplat 1-3liter mjölk/dag under mina 22år och fortsätter dricka nu fast endast 2-3dl. Vill inbilla mig att detta byggt upp ett ganska "bra" skelett, men det är ju ni som är experterna. Om jag nu skulle få benskörhet när jag är 75 för att jag råkar älska leverpastej, so be it.
Akuta leverskador låter lite värre... Men sen kanske man inte ska överdriva, Har satt i mig 1 paket leverpastej(250gram) på 1vecka, får väl köra äggmackor ett par veckor nu innan jag köper pastej igen. Minskar riskerna förhoppningsvis.
__________________
Pensionerad
|
|
|
2009-08-04, 11:05
|
#394
|
Registered User
Reg.datum: May 2009
Ort: I gymmet
Inlägg: 1 038
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Undrar hur många gånger det där har dykt upp i den här tråden nu. Lika totalt felaktigt varenda gång men likförbaskat upprepas det.
INGET "ger" cancer och det som är carcinogent idag var även carcinogent för 20 år sedan och 100 år sedan. Att det sedan finns FLER faktorer idag än för 100 år sedan och att vi sedan dess upptäckt fler samband i forskninge för vad som förefaller gynnsamt/ogynnsamt är en annan sak.
|
Jaja, varför överanalysera det jag skrev. Jag menade bara att det mesta idag ökar riskerna för att man ska få cancer.
__________________
>>> Min fina journal<<<
"Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out."
Citat:
Ursprungligen postat av rooz
PB, om Workoutbuddy själv får välja 
|
|
|
|
2009-08-04, 11:06
|
#395
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Citat:
Ursprungligen postat av WorkOutBuddy
Jaja, varför överanalysera det jag skrev. Jag menade bara att det mesta idag ökar riskerna för att man ska få cancer. 
|
Och Eddie svarade att det var fel, vilket det är.
|
|
|
2009-08-04, 11:24
|
#396
|
Registered User
Reg.datum: May 2009
Ort: I gymmet
Inlägg: 1 038
|
Äsch!
__________________
>>> Min fina journal<<<
"Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out."
Citat:
Ursprungligen postat av rooz
PB, om Workoutbuddy själv får välja 
|
|
|
|
2009-08-04, 11:37
|
#397
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av WorkOutBuddy
Jag menade bara att det mesta idag ökar riskerna för att man ska få cancer. 
|
Jag vet att du menade så och det var precis vad jag besvarade. Det är helt fel helt enkelt, om och om igen skriver folk att "allt ger cancer" och det är lika felaktigt varenda gång.
|
|
|
2009-08-06, 06:21
|
#398
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av sumialic
Vad menas med "cantonese-style salted fish"?
|
Fisken är rökt och innehåller nitrit.
|
|
|
2009-08-06, 09:43
|
#399
|
Banned User
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 1 411
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Fisken är rökt och innehåller nitrit.
|
Måste vara rökt alltså?
Skulle gissa på att rökt lax går bort då alltså?
|
|
|
2009-08-06, 11:58
|
#400
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av sumialic
Skulle gissa på att rökt lax går bort då alltså?
|
Jag har inte läst något om rökt lax i rapporten. Men kolla ingrediensförteckningen helt enkelt, finns där E250 så är risken större såklart.
|
|
|
2009-08-13, 15:24
|
#401
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 199
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mats J
Vad är det just i kött som ger ökad cancer risk? Verkar ju vara en restprodukt det handlar om eftersom det är risken för tjock och ändtarms cancer som ökar, dvs. när det mesta av näringen är upptagen.
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Nitrosaminer, hemproteiner och genotoxisk formation av heterocykliska aminer, t ex. Kanske expression av alpha-methylacyl-coenzym A racemase.
|
Förekommer dessa substanser naturligt i rött kött kommet från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur (dvs. inte det av livsmedelsindustrin bulvancertifierade organiska köttet, som egentligen är konventionellt uppfött)?
Finns det ens över huvudtaget studier som antyder att kött från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur ger upphov till någon form av ohälsoutveckling eller förkortad livslängd?
|
|
|
2009-08-13, 17:10
|
#402
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 891
|
Citat:
Ursprungligen postat av conundrum
Förekommer dessa substanser naturligt i rött kött kommet från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur (dvs. inte det av livsmedelsindustrin bulvancertifierade organiska köttet, som egentligen är konventionellt uppfött)?
Finns det ens över huvudtaget studier som antyder att kött från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur ger upphov till någon form av ohälsoutveckling eller förkortad livslängd?
|
Titta i post 21:
http://www.kolozzeum.com/forum/showp...9&postcount=21
Jag tolkar King Grubs text som att det är nedbrytningsprodukter, av hemegrupperna i myoglobinet, som framkallar cancern.
Alltså spelar det ingen roll ifall det är kött från vilt eller tamboskap.
Möjligen att vitt kalvkött är ett undantag men där finns andra aspekter:
http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid...k_id=GO02MJ209
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2009-08-13, 17:52
|
#403
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 1 776
|
Jobbigt, jag äter rött kött nästan varje dag i stora portioner. Charkprodukter är jag dock inte.
|
|
|
2009-08-14, 11:33
|
#404
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 199
|
Försök få tag i helt ekologiskt kött, alltså inte kött från massproducerade djur som stått i trånga burar, matade med speciella preparat för tillväxtens skull, blivit antiinflammatoriskt medicinerade och injicerade med en massa tillväxthormoner.
Det finns inga studier som antyder att kött från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur ger upphov till någon form av ohälsoutveckling eller förkortad livslängd.
|
|
|
2009-08-14, 12:27
|
#405
|
Tar mig fram...
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Östkust
Inlägg: 2 366
|
Citat:
Ursprungligen postat av conundrum
Det finns inga studier som antyder att kött från fribetande ekologiskt 100% certifierat djur ger upphov till någon form av ohälsoutveckling eller förkortad livslängd.
|
Är det som Grub och Sverker menar (vilket inte är säkert men samtidigt inte kan bortses från) spelar det ingen roll om det handlar om de djur du nämner. Att inga studier finns är synd men kan tänka mig att, precis som för viltkött, det saknas ett nog stort material att bygga en sådan studie på. Å andra sidan kan du ha rätt i att det är något annat som ger denna ökade risk.
Är till 100% inne på att det kött man väljer ska vara av ekologisk natur men samtidigt bör kosten varieras så pass att det inte blir kött i stora mängder dagligen. Ekologiskt eller ej. Fisk, vegetariskt, kyckling, (viltkött)...
__________________
"People say that if you play Microsoft CD's backwards,
you hear satanic things,
but that's nothing, because if you play them forwards,
they install Windows."
– Anonymous
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:49.
|
    
|