Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-02-04, 14:47   #1
BallPythoN
Registered User
 
BallPythoNs avatar
 
Reg.datum: Feb 2007
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 16
Question Sås

Hejsan. Jag skulle behöva lite hjälp med olika såser som är energi snåla.
Jag är en person som älskar sås och har därför tappat lust för många olika sorters maträtter som jag förut har älskat eftersom jag nu drar ne på det fetaste. Någon som har några råd på bra såser eller hur man kan skapa energi snåla såser


Tack på förhand.
BallPythoN är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 15:16   #2
Modify
Registered User
 
Modifys avatar
 
Reg.datum: Jul 2006
Ort: Göteborg
Inlägg: 152
Diggar du kalla såser så tycker jag personligen att smaksatt Creme Fraiche funkar jäkligt bra som sås!
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Jag tror inte det är kvalitet på brudarna där nere. Jag vill ha en fin tjej som tar mig för min kropp och inte för vad jag har på banken.
Modify är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 15:29   #3
LadyG
Fudoshin
 
LadyGs avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
Finns många bra förslag här:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=1422
__________________
The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible. Arthur C. Clarke
Träningsjournal - Mot Stockholm Ultramarathon 100km
LadyG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 15:34   #4
mela
#curl4lajf
 
melas avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
Jag är också en såsmänniska. Jag ÄLSKAR sås.

Milda Extra Mat på 4% är alldeles utmärkt stt göra sås på.

Till kött och potatis/klyftpotatis kan du göra t.ex. pepparsås.
Bara häll i önskad mängd Milda Extra och vitpeppar och lite salt. Smaka av så att du får såpass mycket peppar som passar dig.

Till kyckling och pasta passar Tortillia Dipmix utmärkt. Häll dipmixen i Milda Extra.
Finns andra dipmixer som säkert också funkar. Det är ju kcal i dem också men jag vet inte hur mycket, men för mig spelar det varken till eller från, det känns som att det är såpass lite liksom.

Jag brukar göra en tonfisksås på Hollandésås. Har sån färdigsås och skippar matfettet i, kanske har i lite kvarg för tjocklekens skull. Sedan i med en burk tonfisk. Äts tillsammans med makaroner. (och ketshup )
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay Visa inlägg
Mela, jag gillar dig.
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus Visa inlägg
Jag älskar henne, så jag vinner
mela är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 16:17   #5
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
Dom flesta keldas såser ligger runt 4-8% och smakar helt okej.
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 18:02   #6
BallPythoN
Registered User
 
BallPythoNs avatar
 
Reg.datum: Feb 2007
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 16
okok tack för svaren. är det någon som kommer på mer så skriv
BallPythoN är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-04, 23:36   #7
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Om du vill ha redda såser är ju ett tips att topp- istället för bottenreda. Sparar en hel del kcal på typ vanlig bechamel.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 13:07   #8
Jaeric
Registered User
 
Jaerics avatar
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 45
Brukar ta lite viktväktarnas creme fraiche, som jag blandar med lite chili och paprika fraiche. Jätte god kall sås som funkar till det mesta. Inte mycket kcal heller,
Jaeric är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 13:19   #9
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Tomatsås
Krossade tomater
Lök
Vitlök
Övriga kryddor anpassade efter egen smak och vilken maträtt man ska ha det till.
Olja
Svetta lök och vitlök i oljan och häll sen på tomaterna.
Låt sjuda en bra stund.

Tomatsalsa
Tomater
Lök
Frukt
Andra grönsaker
Vitlök
Chili
Etc
Går att servera kall men annars är det bara att värma på den.

Filmjölk/yoghurt plus kryddor
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 14:12   #10
Cilia
Kolos egen surtant
 
Cilias avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: (_/_)= small ass, (__/__) = big ass s= smile, S= big smile, g= grin, eg= evil grin, (.)(.) = stiff pez nipples
Inlägg: 20 105
jag brukar göra vit grundsås som man sen kan smaksätta.

lite smör fräses 1 tsk kanske
blandas med mjöl ca 1 msk till fast sörja
sen blandar du försiktigt försiktigt ner minimjölk ca 1,5 - 2 dl
kryddar med salt och peppar och vad med du vill ha
låter koka tills den blir tjock.
blir den för tjock späd med mer minimjölk.

vet inte kalorimängden men det blir inte mycket för du behöver trots allt inte använda så mycket sås.

kan krydda med curry, lite steksky från kyckling eller kött t ex
__________________
"Jag gillar inte alls Janssons frestelse."
Santa Claus
Cilia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-14, 13:44   #11
xoxo
Registered User
 
xoxos avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 5
tomatsas ar gott.. antigen gora egen men om man inte orkar det sa finns det bra saser att kopa.. (alltsa typ pasta sas)

annars kan du ju alltid testa att ha kanske nan salsa till maten istallet for sas..

om man avander pulversas sa ar det bara att utesluta fettet helt.. viktvaktarna har ju pulversasmixer.. har sjalv aldrig testat dom men dom kanske ar bra..
xoxo är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)