2004-02-07, 20:01
|
#1
|
Taxidriver
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 877
|
bakar ni ert eget bröd?
Och isåfall, har ni något bra recept?
|
|
|
2004-02-07, 20:11
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
|
|
|
|
2004-02-12, 15:17
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2003
Ort: Västerås
Inlägg: 81
|
MUSTIG GROVLIMPA
4 dl vetemjöl
6 dl mild naturell lättyoghurt
0,5 dl mörk brödsirap
1,5 dl rågkross
1,5 dl vetekross
1,5 dl hela linfrön
1 dl (drygt) vetekli
0,5 msk bikarbonat (eller bakpulver)
0,5 msk salt
50 g russin
1. Blanda samman alla ingredienserna, konsistensen skall vara som en tjock gröt.
2. Smöra och bröa en brödform med vetekli.
3. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter på nedersta falsen i ugnen.
|
|
|
2004-02-12, 19:12
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 273
|
Passar på att fråga om någon har ett bra recept på bröd som ska bakas i bakmaskin? Fick med en del recept när maskinen inhandlades men de är ganska kassa.
|
|
|
2004-02-13, 07:32
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2003
Ort: Västerås
Inlägg: 81
|
Nä tyvärr, men mitt recept ovan är så jäkla simpelt, ingen jäsning, inget kladd, bara blanda och in i ugnen
|
|
|
2004-02-13, 12:36
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Borås, Sweden
Inlägg: 556
|
DANSKEN!!!
Say no more!
Det helt klart godaste brödet man kan baka själv, dessutom extremt nyttigt.
Receptet fins i boken Riddarbageriets bröd skriven av Johan Sörberg, tv4-kock...Köp boken, superbra!
|
|
|
2007-02-20, 11:54
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Trollhättan
Inlägg: 153
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lalla
DANSKEN!!!
Say no more!
Det helt klart godaste brödet man kan baka själv, dessutom extremt nyttigt.
Receptet fins i boken Riddarbageriets bröd skriven av Johan Sörberg, tv4-kock...Köp boken, superbra!:thumbup:
|
Kan du lägga ut det?
Mvh Lisa
|
|
|
2007-02-20, 14:29
|
#8
|
Segrare Bästa fysiken 2011!
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
|
Jag brukar baka efter det här grundreceptet
~ Grundrecept till bullar och bröd ~
50 g jäst
5 dl vätska (vatten,mjölk,fil,kesella)
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 12 dl mjöl
Degen ska jäsa ca 30 min.Sen 30 min till när man gjort bullar. 225 grader i 10-12 minuter.
Jag brukar ta rågmjöl,grahamsmjöl och vanligt vetemjöl. Sen kan man lägga till kokt råris, finriven morot, kokt krossad vete/råg, havregryn osv osv
|
|
|
2007-02-20, 14:33
|
#9
|
Segrare Bästa fysiken 2011!
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
|
här är dansken förresten
http://www.tv4.se/mat/recept/3988.html
i boken står det dock spiskummin som krydda (ej vanlig kummin) blev faktiskt aldrig klok på om det var ett skrivfel eller inte. vanlig kummin är ju vanligare i bröd än spiskummin. men i boken sto det som sagt spiskummin.
|
|
|
2007-02-21, 11:57
|
#10
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Spiskummin är gott i bröd så det behöver inte vara något skrivfel.
Våga krydda bröd med andra kryddor än de vanliga brödkryddorna, det blir oftast bara fyra limpor av en deg så några halvlyckade experiment kan man stå ut med. Kolla helt enkelt i kryddhyllan och fundera, kebabkrydda (Funkar utmärkt), curry, vitlök, svartpeppar, pepparkakskryddor osv.
Jag har samma grundrecept som har sissa och varierar även innehållet vartefter på ungefär samma sätt.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
|
|
|
2007-02-21, 12:33
|
#11
|
Klädsamt knubbig
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 898
|
http://www.recepten.se/recept/fiberrika_brytbroed.html
Det där bakade jag häromsistens, och det blev helt underbart gott. Riktigt bra näringsmässigt också, vet inte om man kan få det så mycket bättre.
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
|
|
|
2007-02-21, 16:38
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 410
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lalla
DANSKEN!!!
Say no more!
Det helt klart godaste brödet man kan baka själv, dessutom extremt nyttigt.
Receptet fins i boken Riddarbageriets bröd skriven av Johan Sörberg, tv4-kock...Köp boken, superbra! 
|
+1 En frys utan detta bröd är inte värd att kallas frys
__________________
-------------------------------
Nam et ipsa scienta potestas est
|
|
|
2007-02-21, 16:45
|
#13
|
Not so innocent
Reg.datum: Nov 2005
Ort: ESTOKOLMO
Inlägg: 864
|
aldrig!
men jag gillar det när nån bakar åt mig.
|
|
|
2007-02-21, 17:00
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Jajamensan, filmjölksbröd med grovt fullkornsrågmjöl, hela dinkelkorn, lätt A-fil hackade jordnötter och mandlar, lite rapsolja, kardemumma och kanel.
Suveränt bröd med äkta "Julfeeling"
|
|
|
2007-02-21, 18:00
|
#15
|
ett tuff text
Reg.datum: Feb 2005
Inlägg: 3 632
|
Brukar bara baka efter de recept som står på mjölpaketen  . Grymt billigt och gott att baka själv.
__________________
If you gonna be dumb you gotta be tough.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:20.
|
    
|