handdator

Visa fullständig version : Havregrynsshake


donum_dei
2005-07-25, 21:40
Finns det några fördelar/nackdelar med okokta havregryn jämfört med kokta dito.

Tidigare kokade jag min havregrynsgröt varje morgon (+ minimjölk, äppelmos el. lingon, olika frön, lite socker) men har nu övergått till en havregrynsshake (okokta havregryn, minimjölk, krossade linfrön, solroskärnor, sesamfrön, lite Fun Light).

Tilläggas kan väl att detta inte är det enda jag äter till frukost. Macka och frukt blir det även.

Sheogorath
2005-07-25, 21:48
De sväller när man kokar dem. Alltså blir man mätta på mindre näring. Därför äter jag dem okokta :thumbup:.

tp_88
2005-07-25, 22:41
Är det inte högre GI på okokta!?

King Grub
2005-07-26, 05:55
Jo, men det totala GI:t på den där blandningen lär inte direkt vara högt, om man är intresserad av det.

Chandler
2005-07-26, 05:57
Är det inte högre GI på okokta!?

Ja.

Pinnen
2005-07-26, 10:42
Okokta havregryn, skivad banan å mjölk. Gott enkelt och mättande.. Borde va ganska nyttigt också..?

tp_88
2005-07-26, 13:39
Jo, men det totala GI:t på den där blandningen lär inte direkt vara högt, om man är intresserad av det.
Ok. Svarade mest på hans fråga som löd:

"Finns det några fördelar/nackdelar med okokta havregryn jämfört med kokta dito."