handdator

Visa fullständig version : GI fråga?


Mac
2004-05-26, 08:56
Har korngryn ungefär samma GI som fullkornsris?

hur mycket sjunker GI på dessa om jag kyler ner dem i kylskåpet och sen värmer de lite innan man äter?

King Grub
2004-05-26, 09:18
1. Ja.

2. Det är redan så lågt att du bara gör dumt åt dig själv att försöka sänka det ytterligare. Att försöka sänka något så lågt är INTE något att eftersträva. Det har negativa effekter!

Mac
2004-05-26, 09:25
vilket är nyttigast av dem?

vad ligger GI på dem? innan efter och efter nerkylning?

hur mycket är 1 portion ris/korngryn...100gram okokt eller?

Hur mycket kolhydrater ligger ni på/ måltid ungefär? 60 gram är de lagomt?

King Grub
2004-05-26, 09:33
vilket är nyttigast av dem?

De är likvärdiga.

vad ligger GI på dem? innan efter och efter nerkylning?

30-35 nykokta. Efter nedkylning finns det inga tester gjorda på. Och du behöver inte bry dig.

hur mycket är 1 portion ris/korngryn...100gram okokt eller?

Det är väl upp till dig? Ingen annan kan bestämma hur mycket du behöver eller skall äta.

Hur mycket kolhydrater ligger ni på/ måltid ungefär? 60 gram är de lagomt?

Det beror på ditt energibehov. Med tanke på att du äter vansinnigt lite som det är och är kraftigt underviktig borde du dubbla den siffran.

Mac
2004-05-26, 09:38
har korngryn och fullkornsris ett GI på 30-35 nykoktā? trodde aldrig att det var så lågt...trodde de låg som fullkornspasta!

King Grub
2004-05-26, 09:40
Originally posted by Mac
har korngryn och fullkornsris ett GI på 30-35 nykoktā?

Ja.

Yooo
2004-05-26, 15:15
Korngryn är ju klockrent

aliquis
2004-05-26, 15:30
fullkornsris trodde jag var samma sak som råris men så är inte fallet? Råris har väl bra mycket högre än 30-35? Snarare runt 70?

King Grub
2004-05-26, 15:33
Helt rätt; jag läste det som kornris. Det är alltså korngryn och kornris som har likvärdiga näringsvärden och GI. Fullkornsris är inte i närheten.

Whey
2004-05-26, 15:42
Är korngryn/kornris gott? Hur smakar det i jämförelse med ex. couscous, ris och pasta?

Yooo
2004-05-26, 15:45
konsistensen är lite som cous cous, smaken är mer åt fullkornsris. Det är asgott och passa till det mästa. :eating:

King Grub
2004-05-26, 15:47
Originally posted by Whey
Är korngryn/kornris gott? Hur smakar det i jämförelse med ex. couscous, ris och pasta?

Det smakar korn. Det är ett eget sädesslag. Det är bara att köpa ett paket korngryn och testa. Det är hur billigt som helst. Hursomhelst är smaken relativt neutral, men lite lätt nötliknande och krämig och fyllig. Det passar i alla fall till allt som ris och potatis passar till.

Mac
2004-05-26, 20:46
vad har fullkornsris för GI då före och efter nedkylning?

King Grub
2004-05-26, 20:59
Runt 80 före, 70 efter.

Mac
2004-05-27, 11:25
hur kommer det sig att det kan skilja så mycket mellan fullkornsris och korngryn/kornris?

King Grub
2004-05-27, 11:38
Originally posted by Mac
hur kommer det sig att det kan skilja så mycket mellan fullkornsris och korngryn/kornris?

Korn är ett sädesslag som ger lägre blodsockersvar. Ris och korn är två helt olika saker. Korn är ett intakt livsmedel med kompakt struktur vilket ger lågt GI.