 King Grub Ja. 2004-05-26, 09:40
|
2004-05-26, 08:56
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
GI fråga?
Har korngryn ungefär samma GI som fullkornsris?
hur mycket sjunker GI på dessa om jag kyler ner dem i kylskåpet och sen värmer de lite innan man äter?
|
|
|
2004-05-26, 09:18
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
1. Ja.
2. Det är redan så lågt att du bara gör dumt åt dig själv att försöka sänka det ytterligare. Att försöka sänka något så lågt är INTE något att eftersträva. Det har negativa effekter!
|
|
|
2004-05-26, 09:25
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
vilket är nyttigast av dem?
vad ligger GI på dem? innan efter och efter nerkylning?
hur mycket är 1 portion ris/korngryn...100gram okokt eller?
Hur mycket kolhydrater ligger ni på/ måltid ungefär? 60 gram är de lagomt?
|
|
|
2004-05-26, 09:33
|
#4
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
vilket är nyttigast av dem?
De är likvärdiga.
vad ligger GI på dem? innan efter och efter nerkylning?
30-35 nykokta. Efter nedkylning finns det inga tester gjorda på. Och du behöver inte bry dig.
hur mycket är 1 portion ris/korngryn...100gram okokt eller?
Det är väl upp till dig? Ingen annan kan bestämma hur mycket du behöver eller skall äta.
Hur mycket kolhydrater ligger ni på/ måltid ungefär? 60 gram är de lagomt?
Det beror på ditt energibehov. Med tanke på att du äter vansinnigt lite som det är och är kraftigt underviktig borde du dubbla den siffran.
|
|
|
2004-05-26, 09:38
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
har korngryn och fullkornsris ett GI på 30-35 nykoktà? trodde aldrig att det var så lågt...trodde de låg som fullkornspasta!
|
|
|
2004-05-26, 09:40
|
#6
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
Citat:
Originally posted by Mac
har korngryn och fullkornsris ett GI på 30-35 nykoktà?
|
Ja.
|
|
|
2004-05-26, 15:15
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Uppsala.
Inlägg: 813
|
Korngryn är ju klockrent
|
|
|
2004-05-26, 15:30
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
fullkornsris trodde jag var samma sak som råris men så är inte fallet? Råris har väl bra mycket högre än 30-35? Snarare runt 70?
|
|
|
2004-05-26, 15:33
|
#9
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
Helt rätt; jag läste det som kornris. Det är alltså korngryn och kornris som har likvärdiga näringsvärden och GI. Fullkornsris är inte i närheten.
|
|
|
2004-05-26, 15:42
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 121
|
Är korngryn/kornris gott? Hur smakar det i jämförelse med ex. couscous, ris och pasta?
|
|
|
2004-05-26, 15:45
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Uppsala.
Inlägg: 813
|
konsistensen är lite som cous cous, smaken är mer åt fullkornsris. Det är asgott och passa till det mästa.
|
|
|
2004-05-26, 15:47
|
#12
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
Citat:
Originally posted by Whey
Är korngryn/kornris gott? Hur smakar det i jämförelse med ex. couscous, ris och pasta?
|
Det smakar korn. Det är ett eget sädesslag. Det är bara att köpa ett paket korngryn och testa. Det är hur billigt som helst. Hursomhelst är smaken relativt neutral, men lite lätt nötliknande och krämig och fyllig. Det passar i alla fall till allt som ris och potatis passar till.
|
|
|
2004-05-26, 20:46
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
vad har fullkornsris för GI då före och efter nedkylning?
|
|
|
2004-05-26, 20:59
|
#14
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
Runt 80 före, 70 efter.
|
|
|
2004-05-27, 11:25
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
hur kommer det sig att det kan skilja så mycket mellan fullkornsris och korngryn/kornris?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:41.
|
    
|