handdator

Visa fullständig version : ta upp protein i rått kött?


Mr Eks
2016-09-10, 10:41
Hej

Om man äter t ex nötfärs rå, kan man då tillgodose sig proteinet eller måste det vara tillagat för att användas i muskelproteinsyntesen?


mvh

Ola Wallengren
2016-09-10, 11:05
Ja, man tillgodogör sig proteinet. Jag skulle tro att upptaget blir något lite låmgsammare dock, men det spelar nog inten större roll.
Rå färs är ganska känsligt för bakterier mm så det är i de flesta fall bäst att tillaga den.

Mr Eks
2016-09-10, 11:09
tack!!! har precis baxat 500 g nötfärs och pallar ej tillaga det

game is on!!

Ola Wallengren
2016-09-10, 11:16
Tillaga färsen.

Luca Brasi
2016-09-10, 11:26
Kör på, lite Ehec har aldrig dödat någon.
Klein kommer att plusetta detta .

Klein
2016-09-10, 11:27
Ja, man tillgodogör sig proteinet. Jag skulle tro att upptaget blir något lite låmgsammare dock, men det spelar nog inten större roll.
Rå färs är ganska känsligt för bakterier mm så det är i de flesta fall bäst att tillaga den.

Inte nödvändigtvis. Rått kött är så vitt jag förstått det mera lösligt i magsyran än tillagat kött av den enkla anledningen att värmedenaturerade proteiner är mer hydrofobiska.

King Grub
2016-09-10, 11:31
En råttburgare sitter aldrig fel.

Luca Brasi
2016-09-10, 11:36
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/1616480/2

Tree Fiddy
2016-09-10, 11:41
En råttburgare sitter aldrig fel.

Demolition Man

yeyC52zeSGA

Luca Brasi
2016-09-10, 11:42
http://www.natursidan.se/wp-content/uploads/2014/09/20140531-mus.jpg

Sverker
2016-09-10, 11:57
Skogsmus.




Ska det vara burgare på råtta måste den vara ordentligt genomstekt. Det är attans små. Svårt att putsa köttet ordentligt utan att tarminnehåll kommer med.