handdator

Visa fullständig version : Hur väger jag kyckling bröstfile?


qwefs
2014-07-02, 19:57
på paketet så står det 19g protein / 100 gram

jag vet att man inte ska väga det när det är djupt fryst.
så jag brukar värma det i mikron, och väga det. det väger då ca 300-400gram

men sedan så skär jag det i små bitar och steker det, när det är färdig stekt så väger jag igen och då visar vågen 100-175 gram.

så, när ska man väga kyckligen för att få rätt näringinnehåll i maten?
jag vet ju tex att kycklingen består av mycket vatten och att det sedan försvinner när man steker den.

Fogel
2014-07-02, 20:00
När den är frusen. Proteinet försvinner inte när du värmer, vara vätska.

qwefs
2014-07-02, 20:01
men det står ju att paketet väger 2kg, när det är fryst så kommer det självklart att väga mycket mer än det som står på paketet (2kg)

qwefs
2014-07-02, 20:02
jag tror det rätta är att värma kycklingen i mikron för att få bort det frysta och sedan väga och räkna proteinet på det?

blaaargh
2014-07-02, 20:20
men det står ju att paketet väger 2kg, när det är fryst så kommer det självklart att väga mycket mer än det som står på paketet (2kg)

Hur menar du nu? Vikten och innehållet på paketet beskriver ju vad som finns i paketet när du köper det. Köper du 2kg fryst kyckling så har du 2kg fryst kyckling med det näringsinnehåll som står på paketet.

caro
2014-07-02, 20:21
så, när ska man väga kyckligen för att få rätt näringinnehåll i maten?
jag vet ju tex att kycklingen består av mycket vatten och att det sedan försvinner när man steker den.

Här står att uppgifterna gäller tinad vara i alla fall, det borde ju vara det rimliga även för din kycklingsort.

http://www.kronfagel.se/PageFiles/PDF_1402_1/ProductPDF/1402_1.pdf

R Scarpa27
2014-07-02, 20:46
olika från fabrikat........
läs på förpackningen, jo kronfågel har upptinad har jag för mig, dock finns det märken som gäller fryst osv osv.
ska stå på förpackningen.

annars googla på märket.

minsky
2014-07-02, 21:43
Är det tex 19g protein/100g kyckling kan man ju misstänka att det är räknat med all vätska.

qwefs
2014-07-02, 22:14
så om kycklingen är djupt fryst och väger 400gram då blir det ju ca 76g protein.
vilket låter väldigt mycket för så liten kyckling bit som blir kvar när man steker klart den.
när den är färdig stekt så blir det ca 100-175g kvar

qwefs
2014-07-02, 22:15
olika från fabrikat........
läs på förpackningen, jo kronfågel har upptinad har jag för mig, dock finns det märken som gäller fryst osv osv.
ska stå på förpackningen.

annars googla på märket.

så kronfågeln förpackningar kan väga mer än 2kg pga de är djuptfrysta?
men kycklingen upptinad väger då alltså 2kg
då måste man ju väga när man värmer kycklingen i mikron?

AEB
2014-07-02, 22:16
Det mest logiska vore ju att väga när den är fryst. Tex eldorado innehåller 18 gram protein per 100gram, och kronfågeln innehåller 23 gram.
Om man nu antog att man skulle väga kycklingen tinad, då skulle ju exakt samma livsmedel innehålla mindre protein i Eldorados och mer i Kronfågelns.
Det ända jag ser som gör skillnaden är vattnet. Mer vatten, mindre kyckling.

qwefs
2014-07-02, 22:18
någon som vet exakt?

minsky
2014-07-02, 22:30
Vad spelar det för roll om du räknar fel på 5-10g protein?
400g fryst, vattenfylld kyckling kan absolut innehålla 74g protein eftersom 19g/100g är rätt lite.

qwefs
2014-07-02, 22:41
alltså testa själv, väg kycklingen när den är fryst, och sedan när den tinnat och sedan när den är färdig stekt. den kommer att jätte mycket i vikt och volym.

en sån liten kyckling kan nästan omöjligt innehålla så mycket protein.

King Grub
2014-07-02, 22:44
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6

Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7

qwefs
2014-07-02, 22:51
är det den upptinade vikten man ska följa eller den frysta?

King Grub
2014-07-02, 22:53
Ja.

qwefs
2014-07-02, 22:55
Ja.

? upptinad och fryst är ju inte samma sak

tlk
2014-07-03, 04:08
alltså testa själv, väg kycklingen när den är fryst, och sedan när den tinnat och sedan när den är färdig stekt. den kommer att jätte mycket i vikt och volym.

en sån liten kyckling kan nästan omöjligt innehålla så mycket protein.

Jo. En sån liter kyckling innehåller så mycket protein.

Lovar att du inte är den första på forumet som har testat att steka kyckling.

DieErste
2014-07-03, 05:02
kycklingfärs från kronfågeln har ju samma näringsvärde som deras frysta filéer :/

Sheogorath
2014-07-03, 05:10
? upptinad och fryst är ju inte samma sak

Kronfågel har gett olika svar när man frågat dom ser du väl?

Mackie Messer
2014-07-03, 10:34
Såhär tolkar jag det: Påsen väger 2 kg = det finns två kilo djupfrysta kycklingfiléer i påsen. Inte mer, inte mindre, 2 kg.

Näringsvärdet däremot skulle jag räkna på vikten på en tinad filé.