2017-02-15, 05:16
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2013
Inlägg: 160
|
Vad stekar ni kyckling/grönsaker? Har problem..
Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?
En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
|
|
|
2017-02-15, 07:34
|
#2
|
Lever på gamla meriter
Reg.datum: May 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 3 152
|
teflonpanna utan olja/smör, bränner du maten så sänk värmen eller köp en bättre panna
__________________
Pensionerad
|
|
|
2017-02-15, 07:35
|
#3
|
Oh gravity, thou art a heartless bitch
Reg.datum: May 2006
Ort: Hemma hos mig.
Inlägg: 7 119
|
Airfryer eller ångkokare.
|
|
|
2017-02-15, 07:36
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Huddinge
Inlägg: 4 649
|
Ugn 200C 19min för perfekt kyckling, utan fett
__________________
Instagram: lorentzo.j
Journal
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Gestapo sparkar in dörren och skriker "visa kuken", och man har inget val. 
|
|
|
|
2017-02-15, 07:44
|
#5
|
Klår sin lillasyster i armbrytning
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
|
Lägger in den frusna kycklingfilén i micron, sätter på högsta effekt i 20 minuter, sätter mig och trollar på kolo tills det plingar, färdigt.
|
|
|
2017-02-15, 08:33
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 3 538
|
Citat:
Ursprungligen postat av steelrich
Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?
En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
|
Ugn med bakplåtspapper kräver inget fett. Vill du prompt steka så kan du ju lägga den stekta kycklingen på lite hushållspapper efteråt, då sugs mycket fett upp.
__________________
Böj 180 - Bänk 130 - Mark 220
Journal
Citat:
Ursprungligen postat av mangemani
folk har spenderat en hel dag på en strand och badat och nu regnar det och de springer för glatta livet för att ta skydd så de inte ska bli lite blöta...här saknas verkligen logik
|
|
|
|
2017-02-15, 08:42
|
#7
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Citat:
Ursprungligen postat av steelrich
Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?
En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
|
Hur stor sked skottar du smör med? 650kcal smör är ~90g smör.
En normal matsked är runt 100kcal. Har du en bra panna kan du steka med typ en tesked rapsolja på runt 40kcal.
__________________
|
|
|
2017-02-15, 09:29
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Örebro
Inlägg: 386
|
Som någon skrev tidigare, Ugnen på 200, bakplåtspapper på plåten och in med skiten i ugnen.
|
|
|
2017-02-15, 20:37
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 6 824
|
Jag har lite vatten i stekpannan och använder lock. Blir väll lite mer kokt då iof.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Wormzie
det enda man kan säga säkert är att om gasp-linnet är på kör man med byggarsplit 
|
|
|
|
2017-02-15, 20:38
|
#10
|
Dardania
Reg.datum: Nov 2013
Inlägg: 3 147
|
Jag använder väldigt lite olivolja, jag tkr det sprider sig tillräckligt. Stek det sedan inte i högsta värmen för du kmr bara att brända det.
__________________
Den typen av människa
|
|
|
2017-02-15, 20:54
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
|
Varför skulle man inte vilja steka kyckling i tillräckligt med matfett? Köttet suger inte upp fettet, och vill man ha bort fettet som ligger på ytan kan man ju alltid torka av det sen. Att ha matfett i pannan bidrar både till bättre och mer jämn stekyta.
Att tillaga kycklingfiléer i ugn på 200C låter för övrigt som ett ypperligt sätt om man önskar ha den riktigt torr. Vill man ha saftig kycklingfilé ger man den en fin stekyta i pannan, och låter den småputtra i någon sås, alternativt gå klart i ugnen på låg värme, allt från 100-150c, gärna i någon sås/sky och inte låta den gå över 70C.
|
|
|
2017-02-15, 21:12
|
#12
|
理学療法士
Reg.datum: Aug 2003
Inlägg: 2 207
|
En helkyckling i slowcooker. Så gott. Där räcker det med att pensla på lite olivolja inuti.
|
|
|
2017-02-15, 21:46
|
#13
|
Reg.datum: Apr 2015
Inlägg: 1 171
|
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans
Lägger in den frusna kycklingfilén i micron, sätter på högsta effekt i 20 minuter, sätter mig och trollar på kolo tills det plingar, färdigt.
|
Alltid undrat över varför inte fler använder micron mer  Smakar det hyffsat eller?
|
|
|
2017-02-16, 08:16
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Örebro
Inlägg: 386
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bulta
Att tillaga kycklingfiléer i ugn på 200C låter för övrigt som ett ypperligt sätt om man önskar ha den riktigt torr. Vill man ha saftig kycklingfilé ger man den en fin stekyta i pannan, och låter den småputtra i någon sås, alternativt gå klart i ugnen på låg värme, allt från 100-150c, gärna i någon sås/sky och inte låta den gå över 70C.
|
Varför skulle den bli torr för? Mina blir icke det iaf...
Senast redigerad av Maverick den 2017-02-16 klockan 08:18.
|
|
|
2017-02-16, 09:59
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2012
Inlägg: 43
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bärsärk
Alltid undrat över varför inte fler använder micron mer  Smakar det hyffsat eller?
|
Använder crisppanna (whirlpool) och något färdigt program där man bara väljer hur mycket kycklingfile man vill tillaga, sen sköter micron resten. Det tar ca 10min och fileerna får både fin färg och blir perfekt tillagade. Bättre än vad jag lyckas med när jag steker. Micron har även grill och varmluft, förmodar att dessa även används vid denna tillagning. Inte testat med frysta fileer än.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:59.
|
    
|