Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-02-15, 05:16   #1
steelrich
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2013
Inlägg: 160
Vad stekar ni kyckling/grönsaker? Har problem..

Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?

En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
steelrich är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 07:34   #2
martikainen
Lever på gamla meriter
 
martikainens avatar
 
Reg.datum: May 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 3 152
teflonpanna utan olja/smör, bränner du maten så sänk värmen eller köp en bättre panna
__________________
Pensionerad
martikainen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 07:35   #3
Beemel
Oh gravity, thou art a heartless bitch
 
Beemels avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Hemma hos mig.
Inlägg: 7 119
Airfryer eller ångkokare.
__________________
_____________________________________________
Beemels journal
Beemelversusgravity på Instagram
Beemel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 07:36   #4
LillisJ
Registered User
 
LillisJs avatar
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Huddinge
Inlägg: 4 649
Ugn 200C 19min för perfekt kyckling, utan fett
__________________
Instagram: lorentzo.j
Journal

Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK Visa inlägg
Gestapo sparkar in dörren och skriker "visa kuken", och man har inget val.
LillisJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 07:44   #5
Diomedea exulans
Klår sin lillasyster i armbrytning
 
Diomedea exulanss avatar
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
Lägger in den frusna kycklingfilén i micron, sätter på högsta effekt i 20 minuter, sätter mig och trollar på kolo tills det plingar, färdigt.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av skyffelmördarn Visa inlägg
Nu får din röv sota för din fåfänga.
Senast redigerad av Diomedea exulans; efter senaste träningspasset. Anledning: tränade
Diomedea exulans är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 08:33   #6
pepplez
Registered User
 
pepplezs avatar
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 3 538
Citat:
Ursprungligen postat av steelrich Visa inlägg
Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?

En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
Ugn med bakplåtspapper kräver inget fett. Vill du prompt steka så kan du ju lägga den stekta kycklingen på lite hushållspapper efteråt, då sugs mycket fett upp.
__________________
Böj 180 - Bänk 130 - Mark 220
Journal

Citat:
Ursprungligen postat av mangemani Visa inlägg
folk har spenderat en hel dag på en strand och badat och nu regnar det och de springer för glatta livet för att ta skydd så de inte ska bli lite blöta...här saknas verkligen logik
pepplez är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 08:42   #7
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
Citat:
Ursprungligen postat av steelrich Visa inlägg
Haloj, brukar steka runt 1kg kyckling per dag med massa grönsaker, problemet är att jag minst måste steka allt i 3 omgångar, och varje gång behöver man ju nån sorts smör/olja right?

En sked med smör är ju 650kcal och ska man ha 3 större klick så blir det en jävla massa kcalorier på endast stekfettet,,, och tar jag mindre än vad jag gör så bränner jag skiten, hur gör ni?
Hur stor sked skottar du smör med? 650kcal smör är ~90g smör.
En normal matsked är runt 100kcal. Har du en bra panna kan du steka med typ en tesked rapsolja på runt 40kcal.
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 09:29   #8
Maverick
Registered User
 
Mavericks avatar
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Örebro
Inlägg: 386
Som någon skrev tidigare, Ugnen på 200, bakplåtspapper på plåten och in med skiten i ugnen.
Maverick är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 20:37   #9
exevision
Registered User
 
exevisions avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 6 824
Jag har lite vatten i stekpannan och använder lock. Blir väll lite mer kokt då iof.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Wormzie Visa inlägg
det enda man kan säga säkert är att om gasp-linnet är på kör man med byggarsplit
exevision är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 20:38   #10
Shqypnia
Dardania
 
Shqypnias avatar
 
Reg.datum: Nov 2013
Inlägg: 3 147
Jag använder väldigt lite olivolja, jag tkr det sprider sig tillräckligt. Stek det sedan inte i högsta värmen för du kmr bara att brända det.
__________________
Den typen av människa
Shqypnia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 20:54   #11
Bulta
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
Varför skulle man inte vilja steka kyckling i tillräckligt med matfett? Köttet suger inte upp fettet, och vill man ha bort fettet som ligger på ytan kan man ju alltid torka av det sen. Att ha matfett i pannan bidrar både till bättre och mer jämn stekyta.

Att tillaga kycklingfiléer i ugn på 200C låter för övrigt som ett ypperligt sätt om man önskar ha den riktigt torr. Vill man ha saftig kycklingfilé ger man den en fin stekyta i pannan, och låter den småputtra i någon sås, alternativt gå klart i ugnen på låg värme, allt från 100-150c, gärna i någon sås/sky och inte låta den gå över 70C.
Bulta är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 21:12   #12
Termy
理学療法士
 
Termys avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Inlägg: 2 207
En helkyckling i slowcooker. Så gott. Där räcker det med att pensla på lite olivolja inuti.
Termy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-15, 21:46   #13
Bärsärk
 
Reg.datum: Apr 2015
Inlägg: 1 171
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans Visa inlägg
Lägger in den frusna kycklingfilén i micron, sätter på högsta effekt i 20 minuter, sätter mig och trollar på kolo tills det plingar, färdigt.
Alltid undrat över varför inte fler använder micron mer Smakar det hyffsat eller?
Bärsärk är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-16, 08:16   #14
Maverick
Registered User
 
Mavericks avatar
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Örebro
Inlägg: 386
Citat:
Ursprungligen postat av Bulta Visa inlägg
Att tillaga kycklingfiléer i ugn på 200C låter för övrigt som ett ypperligt sätt om man önskar ha den riktigt torr. Vill man ha saftig kycklingfilé ger man den en fin stekyta i pannan, och låter den småputtra i någon sås, alternativt gå klart i ugnen på låg värme, allt från 100-150c, gärna i någon sås/sky och inte låta den gå över 70C.
Varför skulle den bli torr för? Mina blir icke det iaf...

Senast redigerad av Maverick den 2017-02-16 klockan 08:18.
Maverick är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2017-02-16, 09:59   #15
ITK
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2012
Inlägg: 43
Citat:
Ursprungligen postat av Bärsärk Visa inlägg
Alltid undrat över varför inte fler använder micron mer Smakar det hyffsat eller?
Använder crisppanna (whirlpool) och något färdigt program där man bara väljer hur mycket kycklingfile man vill tillaga, sen sköter micron resten. Det tar ca 10min och fileerna får både fin färg och blir perfekt tillagade. Bättre än vad jag lyckas med när jag steker. Micron har även grill och varmluft, förmodar att dessa även används vid denna tillagning. Inte testat med frysta fileer än.
ITK är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)