Det är ju väldigt enkelt att göra kyckling med currysås.
Hacka 1 kyckling filé i tärningar.
Fräs i en kastrul i lite olja, salt&peppar och curry.
Tillsätt nån dl matlagningsgrädde & mjölk... använd mer mjölk eller bara mjölk om du inte vill ha så fet sås. Tillsätt 1/2 kycklingbuljongtärning och curry efter smak.
Gör en redning av mjölk och mjöl och red såsen så tjock som du vill ha den...
currysåsen blir godare tycker jag om man gör följande
Fräser curryn i matfett för att få fram smakämnena (standardprocedur för curry)
Rör ner mjöl i i matfett/curryblandningen
tillsätter kycklingbuljong (helst riktig eller fond)
tillsätter några klickar creme fraiche för att få lite syra..
Ska du göra nåt med curry, ha i äpple,framhäver curryn bra!
Ska du koka ris så ha i Färsk Ingefära,Purjoblast,Kyckling buljong o kina vitlök(solo vitlök). Då får du ett skit gott ris, gör det helst med jasmin ris! Så gör kockarna på Raffles hotel i Singapore(asiens bästa hotel) . Fick lära mig det när dom var på gästspel på grand hotel o jobbade!! Pröva.skit gott!