Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2005-11-07, 15:28   #1
Halldin
Ordvitz mon frère
 
Halldins avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 5 851
Ris, något med ris?

Jag börjar bli lite trött på att bara käka ris. Ris med soja, ris med nån chili/tacosås eller bara ris brukar det bli.

Ge lite tips på saker man kan ha på riset, eller som man kan göra med riset.
Är det slappt så är det en bonus.

Halldin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 15:30   #2
Catstyle
Registered User
 
Catstyles avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Inlägg: 3 284
Koka ris, blanda sweet chilisås och kvarg, och ha i lite gravad lax.
Catstyle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 15:46   #3
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 075
stek kokt kylt ris med
vitlök
sambal oelek
äggvitor
och skinka

går på fem minuter om riset redan finns i kylen..
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 21:49   #4
Keit
Registered User
 
Keits avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 273
Kyckling?
Keit är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 21:50   #5
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Det är ju väldigt enkelt att göra kyckling med currysås.

Hacka 1 kyckling filé i tärningar.

Fräs i en kastrul i lite olja, salt&peppar och curry.
Tillsätt nån dl matlagningsgrädde & mjölk... använd mer mjölk eller bara mjölk om du inte vill ha så fet sås. Tillsätt 1/2 kycklingbuljongtärning och curry efter smak.
Gör en redning av mjölk och mjöl och red såsen så tjock som du vill ha den...

Tar väl 10 min att göra....

sen kokar du lite grönsaker till...
Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 22:42   #6
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Koka ris verkar du ju kunna.....öppna sedan en burk tonfisk i currysås, häll över och ät
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-07, 23:11   #7
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 075
currysåsen blir godare tycker jag om man gör följande

Fräser curryn i matfett för att få fram smakämnena (standardprocedur för curry)
Rör ner mjöl i i matfett/curryblandningen
tillsätter kycklingbuljong (helst riktig eller fond)
tillsätter några klickar creme fraiche för att få lite syra..

Prova och känn skillnaden
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 22:52   #8
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Pepz: Mycket godare Men jag tänkte på att trådskaparen ville ha nån "slappt" och snabbt.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-09, 00:39   #9
Jocke77
Registered User
 
Jocke77s avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Norrköping
Inlägg: 211
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz
stek kokt kylt ris med
vitlök
sambal oelek
äggvitor
och skinka

går på fem minuter om riset redan finns i kylen..
eller på 30 sek. om maten redan står på bordet =)
Jocke77 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-09, 13:09   #10
nossralj
Registered User
 
nossraljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Köping
Inlägg: 169
OT: Köp bulgur istället, mycket godare och minst lika nyttigt.. Koka upp det med lite skuren röd lök..
nossralj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 22:40   #11
Chester
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 1
Ska du göra nåt med curry, ha i äpple,framhäver curryn bra!

Ska du koka ris så ha i Färsk Ingefära,Purjoblast,Kyckling buljong o kina vitlök(solo vitlök). Då får du ett skit gott ris, gör det helst med jasmin ris! Så gör kockarna på Raffles hotel i Singapore(asiens bästa hotel) . Fick lära mig det när dom var på gästspel på grand hotel o jobbade!! Pröva.skit gott!
Chester är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)