"Lära sig" laga mat - hur börjar man?
Funderar till och från på att bli bättre på att laga mat (kan överleva nu). Med bättre menar jag att bli bättre än den nivån jag uppfattar att genomsnittssvensken ligger på. Inga mästerkocksambitioner och inga svårlagade flerrättsmiddagar utan enkelt och någorlunda snabbt.
Inte vidare intresserad av att memorera recept då om relaterar det till träning är mer som att memorera ett träningsprogram utan att förstå övningarna. Mer inne på att lära mig metoder och baskunskap, vilket om jag ännu en gång relaterar till träning är som att sätta sig in i grundläggande moment i olika basövningar, grundläggande träningsupplägg, skaffa sig ett hum om vad som krävs när det gäller återhämtning med mera.
Så, om någon begriper vad jag är ute efter och kanske gjort något liknande tar jag gärna emot tips, antingen konkreta tips eller mer djupgående frågor i syfte att avgränsa vad jag egentligen vill lära mig. Sen är jag medveten om att det är träning, träning, träning som gäller men vill träna på saker som ger mest valuta för pengarna.
Edit: Kom på nu att det finns ett matlagnings-fora redan.. Får hoppas att frågan inte är besvarad sen tidigare..
__________________
Lennart, Sir.
Senast redigerad av Exdiaq den 2015-09-12 klockan 12:39.
|