Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-01-08, 23:55   #1
monstret94
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 5
Äggvita

Hej,

Bad min käre mor köpa hem äggvita från willys då jag tänkte börja göra min frukost i blendern(?) istället. Och hon blev förvånad hur det kunde vara så billigt 32kr för 1l äggvita, hon tyckte det var konstigt och att de måste vara mycket billigare än att köpa ägg då gulan ändå slängs i många fall, någon som har räknat på detta?

Och vad tycker ni om detta "shake på mornarna"

1 banan/1dl frysta bär( bara för smakens skull)
1dl ägg vita ( gör ändå ingen smak )
2dl havregryn
2dl sojamjölk (är laktosintolerant, tycker om den mer än laktosfri också)

bör jag tillsätta protein pulver? Då jag vill ligga på 2g/kroppsvikt, deffar just nu.

Tacksam för alla svar!
monstret94 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 00:11   #2
Fastback
Registered User
 
Fastbacks avatar
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 028
Ja, varför inte. Köp dig ett gott vassle och släng i så ger det drinken en extra god smak + mer protein
Fastback är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 05:16   #3
generallös
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 18
jag har börjat blanda whey med äggvita på dunk. I och med att äggvitan är pastöriserad borde väll detta inte vara negativt, jag vill minnas att jag läst att man inte ska äta rå äggvita (något i äggvitan som hämmade kroppens upptag av ngt annat) mao är det ok att sörpla i sig pastöriserad äggvita?
generallös är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:01   #4
Clark
Registered User
 
Clarks avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 134
Ägg bör tillagas (värmas) på något sätt innan man äter det. Kroppen kan inte ta upp proteinet på bästa sätt om ägget är rått.
Clark är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:02   #5
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Citat:
Ursprungligen postat av Clark Visa inlägg
Ägg bör tillagas (värmas) på något sätt innan man äter det. Kroppen kan inte ta upp proteinet på bästa sätt om ägget är rått.
Äggvita på dunk räknas inte som "råa"... (tror jag).
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:07   #6
Clark
Registered User
 
Clarks avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 134
den som är intresserad av detta med råa ägg läsa denna artikel.

http://traningslara.se/raa-agg-macho...idigt-men-bra/

Senast redigerad av Clark den 2013-01-09 klockan 08:14.
Clark är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:45   #7
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Citat:
Ursprungligen postat av Clark Visa inlägg
den som är intresserad av detta med råa ägg läsa denna artikel.

http://traningslara.se/raa-agg-macho...idigt-men-bra/
Det var faktiskt helt nytt för mig. Jag är ju en "sån" som gärna drygar ut mina smoothies med äggvita på dunk för att höja proteinhalten. Darn!
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 09:09   #8
TomasB
Registered User
 
TomasBs avatar
 
Reg.datum: Sep 2009
Inlägg: 568
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian Visa inlägg
Det var faktiskt helt nytt för mig. Jag är ju en "sån" som gärna drygar ut mina smoothies med äggvita på dunk för att höja proteinhalten. Darn!
Alltså, det är ju "vedertagen fakta" sen länge på Kolo. Men även om upptagningen blir sämre av att de är råa så är de ju inte värdelösa i en proteinshake. För smaken är äggvitan bra (om du inte tar för mycket, då blir det tvärt om - yuck!). Och en del av proteinet tar du uppenbarligen upp ändå.

Jag har ibland i äggvita i mina smoothies. Men inte varje dag.
__________________
All the things I really like to do are either illegal, immoral, or fattening. /Alexander Woollcott (1887-01-19 – 1943-01-23)
TomasB är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:02   #9
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Jag får inte fram några bra siffror men jag tror faktiskt att det är billigare att köpa hela ägg och endast använda äggvitan än att köpa färdig äggvita på dunk.

Hur många ägg krävs för att komma upp i 1 dl äggvita? Kan det vara 3 stycken? Jag betalar nog 2 kr per ägg och då blir det 6 kr per dl.

Vänta... gah... det ÄR ju billigare med äggvita på dunk.. glöm mina uträkningar. (Jag har ju ätit massor med kolhydrater och kan ändå inte tänka klart...?)
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:04   #10
GymJimmy
Registered User
 
GymJimmys avatar
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 76
Jag köper alltid 2 liter äggvita varje månad + vanliga ägg.
Knäcker 1-2 ägg i stekpannen sen fyller ut resten med äggvita när jag äter frukost. Sparar ägg på så sätt.
__________________
Driver en podcast om kost och träning som heter Gymtourettes.
Finns på Itunes och här.

"Man har inte bänkat förrän man har kavelbänkat".
GymJimmy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-09, 08:11   #11
NNIF
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
står väl på dunken att man INTE ska inta det olagat? Står så på min iaf.

klart som tusan det är råa ägg i dunken!! med lite tillsatt konserveringsmedel och vatten.
NNIF är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)