Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Det är aldrig bara fettmassa som nybildas vid överätning. Upp till 60% eller mer av energiöverskottet kan bilda fettfri massa om det är rätt person som utför överätningen (naturligt smal, rätt gener, med rätt muskelfibersammansättning och enzymaktivitet, hormonbalans, osv). Styrketräning ökar den procentuella del av viktökningen som består av fettfri massa. Hur många procent hit eller dit olika styrketräningsformer påverkar saken finns inga siffror på.
http://www.kolozzeum.com/forum/showp...49&postcount=9
|
Jo, men studierna som refereras i dina källor (de 3-4 jag kollade) använder sig också av relativt fettrika dieter vid överätning (=> 35% fett), vilket såklart lär öka fettinlagringen högst signifikant mot en diet med en mindre mängd fett.
På 3500 kcal (+1000 kcal överätning) blir det mer än 130 g fett per dag.
Så vid en blandad och relativt fettrik kost så visst. De genetiska aspekterna handlar sannolikt framförallt om hur fett-överskottet hanteras misstänker jag.
Mer protein, mer kolhydrater och mindre fett tror jag inte ger samma siffror. Tror du?